Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

H «θαυματουργή» δράση της μεσογειακής διατροφής με βάση το ελαιόλαδο

«Ασπίδα» κατά των καρδιαγγειακών το ελαιόλαδοΡώμη 
Προστασία ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων προσφέρει το παρθένο ελαιόλαδο, καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη ιταλών ερευνητών, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Nutrition and Diabetes», «ελέγχει» τα επίπεδα του σακχάρου και της «κακής» χοληστερόλης (LDL) στο αίμα, μετά από ένα μεσογειακό γεύμα..
Αυτό εν μέρει εξηγεί γιατί η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε ελαιόλαδο,..... σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Λαδάκι στο φαγητό


Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Σαπιέντσα στη Ρώμη, με επικεφαλής τον δρ Φραντσέσκο Βιόλι, μελέτησε τις επιδράσεις της κατανάλωσης επιπλέον ποσότητας παρθένου ελαιολάδου στο πλαίσιο του κλασικού μοτίβου της μεσογειακής διατροφής.

Συγκεκριμένα, σε δύο ξεχωριστές περιστάσεις, οι ερευνητές ζήτησαν από 25 υγιή άτομα να καταναλώσουν ένα μεσογειακό γεύμα. Στο ένα γεύμα προσέθεσαν 10 γραμμάρια παρθένου ελαιολάδου και στο άλλο 10 γραμμάρια αραβοσιτέλαιου.

Οι εξετάσεις αίματος που έγιναν πριν και δύο ώρες μετά τα γεύματα, έδειξαν ότι τα επίπεδα του σακχάρου αυξήθηκαν μετά το φαγητό σε όλους τους συμμετέχοντες, πράγμα αναμενόμενο. Όμως, στην περίπτωση των εθελοντών που είχαν καταναλώσει το γεύμα που περιείχε ελαιόλαδο, τα επίπεδα του σακχάρου αυξήθηκαν....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr