Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ο Ιούλιος ήταν θερμότερος από το μέσο όρο

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//9A6D75C83EFDFDCDA77DCD69E067787F.jpgΟυάσινγκτον 
Από το 1880 που άρχισε η επίσημη καταγραφή μετρήσεων, κανένας μήνας δεν ήταν πιο θερμός από τον φετινό Ιούλιο, ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA). Σε παγκόσμια κλίμακα, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της ξηράς και της θάλασσας έφτασε τον περασμένο μήνα τους 16,61 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας.... κατά 0,08 βαθμούς το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο του 1998.
Καυτός Ιούλιος

Δεδομένου ότι ο Ιούλιος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους σε παγκόσμιο επίπεδο, η μέση τιμή για τον περασμένο μήνα ήταν και η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ οποιονδήποτε μήνα.

Σε σχέση με τον μέσο όρο για τον 20ό αιώνα, ο φετινός Ιούλιος ήταν 0,81 βαθμούς Κελσίου θερμότερος.

Στην ξηρά, πάντως, η μέση θερμοκρασία του Ιουλίου δεν ήταν ακραία. Έφτασε τους 0,96 βαθμούς πάνω από το μέσο όρο του 20ού αιώνα, και ήταν ο έκτος θερμότερος Ιούλιος από το 1880.

Στη θάλασσα, αντίθετα, η διαφορά από το μέσο όρο του 20ού αιώνα, 0,75 βαθμοί Κελσίου, είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην επιφάνεια του....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr