Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Το 75% της πειρατείας οφείλεται στο BitTorrent

BitTorrent BitTorrentΣτον μακρύ αγώνα κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο, η ένωση της δισκογραφικής βιομηχανίας της Αμερικής (Industry Association of America) μάχεται κατά της “τεχνολογίας που επιτρέπει και ενισχύει το φαινόμενο της πειρατείας”: το BitTorrent.

 Σε επιστολή του προς τον διευθύνων σύμβουλο της BitTorrent, ο Βrad Buckles, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της RIAA, εξέφρασε την ανησυχία του για τη «συντριπτική χρήση των BitTorrent clients στην παραβίαση των....
projects των μελών της δισκογραφικής βιομηχανίας».
Το λογισμικό BitTorrent, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς client uTorrent, «διευκόλυνε περίπου το 75% των συνολικών παραβιάσεων που έγιναν, μέσω torrent, σε projects των μελών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Buckles, σημειώνοντας ότι οι συνολικές παραβάσεις ξεπέρασαν τα 1,6 εκατομμύρια την περασμένη χρονιά στις ΗΠΑ.
«Είτε μας αρέσει είτε όχι, τα “BitTorrenting” προϊόντα είναι τα κορυφαία μέσα που χρησιμοποιούνται σήμερα για peer-to-peer παραβάσεις», τόνισε και η Victoria Sheckler (αναπληρωτής γενικός σύμβουλος της RIAA) στο Mashable, η οποία δημοσιοποίησε την επιστολή του Buckles. «Σε ιδιωτικές συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ αρκετών εκπροσώπων μας με την BitTorrent κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, αρνούνται να δουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο, ο οποίος είναι η πειρατεία μέσω του πρωτοκόλλου BitTorrent», πρόσθεσε.
Επιπλέον, στην επιστολή του Brad Buckles αναφέρεται ότι «η RIAA έλαβε ένα τυχαίο δείγμα πεντακοσίων audio torrents που επιλέχθηκαν από το “distributed hash table” του BitTorrent και διαπιστώθηκε ότι το 82,4% αυτών ήταν διαθέσιμα στο εμπόριο και επομένως πολύ πιθανό να προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα».
«O Matt Mason, ο Διευθύνων Σύμβουλος Περιεχομένου στο BitTorrent δηλώνει ότι “Η πειρατεία συμβαίνει έξω από το οικοσύστημα του BitTorrent.” Όμως, όπως προκύπτει σαφώς από τα ανωτέρω στοιχεία, το επιχείρημα αυτό είναι υποκριτικό όταν η ίδια η BitTorrent Inc είναι η πηγή του λογισμικού που χρησιμοποιείται τόσο συντριπτικά για παραβάσεις πνευματικών δικαιωμάτων» τόνισε ο Βrad Βucles.
«Για να παραθέσω τον κ.Mason ακόμη μία φορά: “Δεν υποστηρίζουμε την πειρατεία.” Αν αυτή είναι πράγματι η φιλοσοφία της επιχείρησής σας, τότε πιστεύουμε ότι είναι σωστό και πρέπον για την BitTorrent Inc. να λάβει μέτρα για την μείωση των παραβάσεων. Ανυπομονούμε να ακούσουμε από εσάς τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε, ζητώντας τη.....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr