Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Σοβαρή υποκλοπή 15.000 e-mail ερευνά η ΕΥΠ

 
υποκλοπή από hackers υποκλοπήΜια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση με υποκλοπή προσωπικών δεδομένων ερευνά σύμφωνα με στοιχεία που διέρευσαν σήμερα στον τύπο, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Πρόκειται, σύμφωνα με όσα αναφέρουν αξιωματούχοι, για περίπτωση υποκλοπής περίπου 15.000 κωδικών πρόσβασης σε λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν τα υποκλαπέντα δεδομένα αλιεύτηκαν από συγκεκριμένη ιστοσελίδα ή αποτελούν στοχοποίηση πολλαπλών διαδικτυακών υπηρεσιών.
Το μόνο που έχει γνωστοποιηθεί είναι ότι οι....
ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από ξένη αντίστοιχη υπηρεσία ασφαλείας ότι Έλληνες χρήστες έχουν στοχοποιηθεί από χάκερς και τους παρείχαν τα σχετικά αποδεικτικά δεδομένα.
υποκλοπή προσωπικών δεδομένων υποκλοπή
Αυτή την στιγμή η ΕΥΠ έχει στόχο καταρχήν να διαπιστώσει σε ποιους ανήκουν οι κωδικοί που έχουν υποκλαπεί αλλά και τη ακριβή χώρα από την οποία προέρχεται το άτομο που έχει προβεί στη συγκεκριμένη κακόβουλη ενέργεια. Η έρευνα,αν και ακόμα σε αρχικό στάδιο, δείχνει ότι η ενέργεια έχει πραγματοποιηθεί από ένα μόνο άτομο που έκανε την αρπαγή των κωδικών.
Φυσικά εκτιμούμε ότι η υποκλοπή 15.000 κωδικών πρόσβασης δεν είναι ίσως από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην χώρα μας. Την στιγμή που πολλές φορές hackers με μεθόδους SQL Injection αντλούν δεδομένα από βάσεις ιστοσελίδων της τάξης των 100.000+ χρηστών κατανοούμε ότι η διαρροή μπορεί να θεωρηθεί ως “μικρή”.
Προσωπικά δεδομένα, υποκλοπή και εμπορία αυτών έχει εντοπίσει αρκετές φορές η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις υποθέσεις, όμως ακόμα να βρίσκονται στα Ελληνικά Δικαστήρια και να καθυστερεί (αδικαιολογήτως) η εφαρμογή των ποινικών διατάξεων & η επιβολή των ποινών! 
Εκτιμούμε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αλλά και η....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr