Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Windows 10: Διαβάστε τους Όρους πριν την εγκατάσταση!

Privacy Windows 10 Windows 10
Τα Windows 10 μόλις κυκλοφόρησαν και οι φίλοι του λειτουργικού θα αρχίσουν να αναβαθμίζουν αν δεν το έχουν κάνει ακόμα. Όμως υπάρχει μια νέα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Υπηρεσιών από τη Microsoft που μάλλον θα πρέπει να γνωρίζετε πριν εγκαταστήσετε το νέο λειτουργικό.
Οι νέες πολιτικές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Αυγούστου και υπάρχουν μερικές ανησυχητικές παράγραφοι για αυτούς που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των....
προσωπικών τους δεδομένων.
Η νέα δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων της Microsoft είναι 45 σελίδες. Ο αναπληρωτής γενικός σύμβουλος της Microsoft, Horacio Gutierrez ανέφερε ότι είναι «απλοί όροι και πολιτικές που οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν ξεκάθαρα.»
Η πραγματικότητα όμως είναι, ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να τα διαβάσει κανείς.
Όπως ακριβώς και ένα σωρό άλλες εταιρείες, η Microsoft με το νέο Windows 10 προσπαθεί να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα μπορεί. Το σίγουρο είναι ότι τα δεδομένα σας δεν θα μείνουν στον υπολογιστή σας.
Ας δούμε όμως αναλυτικά, σε τι βάζει «χέρι» η Microsoft με τα Windows 10.

Συγχρονισμός δεδομένων από προεπιλογή

Όταν συνδεθείτε στα Windows με το λογαριασμό της Microsoft το λειτουργικό σας σύστημα θα αρχίσει να συγχρονίζει αμέσως τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα σας στους διακομιστές της εταιρείας. Αυτό περιλαμβάνει το ιστορικό του browser σας, τα αγαπημένα και τις ιστοσελίδες που έχετε επισκεφτεί, κινητό hotspot κωδικούς πρόσβασης και στο Wi-Fi, ονόματα δικτύων και κωδικοί πρόσβασης.
Μπορείτε να απενεργοποιήσετε μερικά από τις ρυθμίσεις, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι απενεργοποιημένα από προεπιλογή; Πολλοί χρήστες δεν θα τα απενεργοποιήσουν γιατί πολύ απλά δεν το γνωρίζουν.

Το Cortana ξέρει πολύ καλά το τι κάνεις

Η υπηρεσία δεν λειτουργεί ακόμα στην Ελλάδα. Αλλά αν κάποια στιγμή λειτουργήσει και την ενεργοποιήσετε, η εικονική βοηθός, θα αρχίσει άμεσα να συλλέγει δεδομένα:
Η Microsoft συλλέγει και χρησιμοποιεί διάφορα δεδομένα, όπως την τοποθεσία της συσκευής σας, τα δεδομένα από το ημερολόγιο σας, τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε, τα δεδομένα από τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία και τα μηνύματα κειμένου, από που σας καλούν, τις επαφές σας και πόσο συχνά θα αλληλεπιδράτε με τη συσκευή σας.
Η ψηφιακή βοηθός Cortana μαθαίνει για σας με τη συλλογή δεδομένων για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας και άλλες υπηρεσίες της Microsoft, όπως τη μουσική σας, τις ρυθμίσεις των ειδοποιήσεων, αν η οθόνη κλειδώματος είναι ενεργοποιημένη, τι βλέπετε στις αγορές και τι αγοράζετε, το ιστορικό περιήγησης σας, τις αναζητήσεις στο Bing, και πολλά άλλα.
Επίσης, σημειώστε ότι επειδή η Cortana αναλύει δεδομένα ομιλίας, η Microsoft με τα Windows 10 συλλέγει «τη φωνής σας, το όνομα και το ψευδώνυμό σας, πρόσφατα γεγονότα στο ημερολόγιό σας, τα ονόματα των ατόμων των ραντεβού σας , καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις επαφές σας με τα ονόματα τους και τα ψευδώνυμα τους.»

Ό, τι συμβαίνει, η Microsoft το ξέρει

Οι ενημερωμένοι όροι αναφέρουν, επίσης, ότι η Microsoft θα συλλέγει πληροφορίες «από εσάς και τις συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα τα δεδομένα χρήσης app για εφαρμογές που τρέχουν σε Windows10 και τα δεδομένα των δικτύων που συνδέεστε.»

Οι διαφημιστές θα γνωρίζουν ακριβώς ποιος είσαι

Τα Windows 10 10 δημιουργούν ένα μοναδικό αναγνωριστικό διαφήμισης για κάθε χρήστη σε κάθε συσκευή. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους προγραμματιστές και τα διαφημιστικά δίκτυα, που μπορούν να στοχεύσουν ακριβώς το προφίλ σας. Και πάλι, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή στις ρυθμίσεις, αλλά θα πρέπει να ξέρετε πού να κοιτάξετε:....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr