Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Eυπάθεια στο Tor


tor TorΕρευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) ανακάλυψαν μια ευπάθεια στο Tor η οποία, αν αξιοποιηθεί, θα μπορούσε να αποκαλύψει κρυφές υπηρεσίες της εφαρμογής με ακρίβεια έως και 88%.
Ερευνητές από το MIT και από το Qatar Computing Research Institute (QCRI) κατάφεραν να παραβιάσουν την ανωνυμία του δικτύου Tοr. Η μελέτη τους θα παρουσιαστεί στο Usenix Security Symposium που θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι.
Οι ερευνητές απέδειξαν πως ένας επιτιθέμενος μπορεί να εισέλθει κρυφά στο διακομιστή, ή να ....
αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες ενός συγκεκριμένου χρήστη του Tor. Αυτό είναι δυνατό σύμφωνα με τους ερευνητές με την ανάλυση των προτύπων κίνησης των κρυπτογραφημένων δεδομένων που διέρχονται από έναν υπολογιστή που βρίσκεται στο δίκτυο του Tor.
Το Tor, προέρχεται από τα αρχικά του «The Onion Router.» Το Onion που σημαίνει κρεμμύδι, είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται παραβολικά για να δείξει το πως λειτουργεί η υπηρεσία, που τυλίγει την κάθε επικοινωνία σε διάφορα στρώματα της κρυπτογράφησης (σαν το κρεμμύδι). Αυτό υποτίθεται ότι δεν επιτρέπει στις πληροφορίες να αποκαλυφθούν χωρίς να περάσουν από όλα τα στρώματα κρυπτογράφησης.
Οι κρυφές υπηρεσίες τώρα είναι ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί το δίκτυο Tοr για να προστατεύσει τον εαυτό του με παρόμοιο τρόπο που το δίκτυο προστατεύει τους χρήστες......

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr