Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

O εκπαιδευτικός τομέας είναι πιο πιθανό να επισκεφθεί κακόβουλα Web sites

Ο εκπαιδευτικός τομέας είναι πιο επιρρεπής σε κακόβουλα sites sites 
O εκπαιδευτικός τομέας είναι πιο πιθανό να επισκεφθεί κακόβουλα Web sites. Σύμφωνα με έρευνα οι χρήστες του εκπαιδευτικού τομέα είναι πιο πιθανό να επισκεφθούν επικίνδυνα websites.
Σύμφωνα με το νέο “threat galaxy” από τα Websense Security Labs, οι χρήστες που ανήκουν στον εκπαιδευτικό τομέα είναι τρεις φορές πιο πιθανό να επισκεφθούν websites με θέματα όπως πολιτιστικά και θρησκευτικά ιδρύματα, πολιτικούς οργανισμούς, συμπληρώματα και ενώσεις- σε όλα από τα οποία είναι γνωστό πως υπάρχουν κακόβουλα πρόσθετα, απατεώνες και νοθείες.....

Προφανώς αυτή η συμπεριφορά επίσης επηρεάζει τους κινδύνους καθώς και τους δράστες που στοχεύουν σε αυτά τα γκρουπ” λέει η εταιρεία. Συγκεκριμένα, χρήστες που ανήκουν στον εκπαιδευτικό τομέα είναι 20 φορές πιο πιθανό να επηρεαστούν από το black hat SEO από οποιονδήποτε άλλο τομέα, δύο φορές πιο πιθανό να επισκεφτούν κακόβουλα websites, και δύο φορές πιο πιθανό να επηρεαστούν από spyware και adware.

“Η έρευνά μας προσπαθεί να αφυπνίσει τις εταιρείες της βιομηχανίας της εκπαίδευσης” τόνισε ο Carl Leonard, security analyst στο Raytheon/Websense, σε δήλωσή του. Πραγματικά φαίνεται να υπάρχει έλλειψη της επίγνωσης ασφάλειας μεταξύ των μαθητών και του προσωπικού στον τομέα της εκπαίδευσης.
Σαν αποτέλεσμα, αυτοί οι χρήστες δεν είναι μόνο 2 φορές πιο πιθανό να επισκευθούν επικίνδυνα ή κακόβουλα sites σε σχέση με χρήστες σε οποιονδήποτε άλλο τομέα, αλλά έχουν και διπλάσιες πιθανότητες να επηρεαστούν από spyware και adware όταν επισκέπτονται μη ασφαλή software download sites.
Οι χρήστες αυτοί είναι επίσης 20 φορές πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν το black hat SEO το οποίο, λόγω της φύσης του, επιτρέπει στον εισβολέα να ακολουθήσει τα βήματα που χρειάζονται για μια διαδικτυακή επίθεση και διευκολύνει μια γρήγορη οικονομική απόδοση.
Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο που αξίζει να αναφερθεί από το δείγμα που....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr