Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Το cyberbullying, δηλαδή ο ψηφιακός εκφοβισμός, αποτελεί πλέον ένα σοβαρό ζήτημα

kaspersky safe kids Cyberbullying 1 cyberbullyingΤο cyberbullying, δηλαδή ο ψηφιακός εκφοβισμός, αποτελεί πλέον ένα σοβαρό ζήτημα. Ένα στα τέσσερα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών έχει βιώσει cyberbullying με τον ένα ή τον άλλο τρόπο*. Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι σοβαρές.
Τα παιδιά κλείνονται στον εαυτό τους και γίνονται μυστικοπαθή, οι σχολικές τους επιδόσεις πέφτουν και μπορεί να γίνουν επιθετικά, να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης ή ακόμα και να είναι επιρρεπή σε αυτοτραυματισμούς.
Στην περίπτωση που ήδη τα παιδιά.....
αντιμετωπίζουν μία τέτοια κατάσταση, υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν οι γονείς, ώστε να προσφέρουν την υποστήριξη τους την κατάλληλη στιγμή και να ξεκινήσουν μια συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα. Όλο και περισσότεροι γονείς πρέπει να είναι ενήμεροι σχετικά με το τι είναι το cyberbullying, πώς να αναγνωρίζουν τα πρώτα του σημάδια και πώς αντιμετωπίζεται.
Αν και το Internet είναι ένα εικονικό δίκτυο, είναι αδύνατο όλες οι απειλές του να αντιμετωπιστούν μόνο με τη χρήση της τεχνολογίας των υπολογιστών. Κάποια πράγματα απλώς δεν μπορούν να προληφθούν ή να απαγορευτούν – και το cyberbullying είναι ένα από αυτά. Όμως, το γεγονός ότι δεν μπορούμε πάντα να προστατεύουμε τα παιδιά από αυτήν την απειλή, δε σημαίνει και ότι δεν μπορούμε να τα βοηθήσουμε. Η Kaspersky Lab συνεργάζεται με παιδοψυχολόγους απ’ όλο τον κόσμο, με στόχο να συγκεντρωθούν συμβουλές σχετικά με τους τρόπους παροχής υποστήριξης σε ένα παιδί που έχει πέσει θύμα εκφοβισμού μέσω  Διαδικτύου.
Η Lisa Wright, συνιδρυτής του Webiket.com, μιας εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας κατά του cyberbullying, σχολιάζει σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του:....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr