Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η NASA ετοιμάζει ρομπότ που θα κάνει επεμβάσεις στους αστροναύτες

Ο γιατρός του διαστήματος -Η NASA ετοιμάζει ρομπότ που θα κάνει επεμβάσεις στουςΔεν θα πανικοβάλλεται σε περίπτωση επείγουσας κατάστασης. Τα χέρια του δεν θα τρέμουν από την έλλειψη ύπνου. Δεν θα νοσταλγεί την οικογένειά του έπειτα από μήνες στο διάστημα. Για την ακρίβεια, δεν θα χρειάζεται καν να αναπνέει. Είναι ο Robonaut 2, το ρομπότ-χειρουργός του διαστήματος που ετοιμάζει η NASΑ.
Ηδη έχει κάνει το πρώτο του ταξίδι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά το πρόβλημα είναι πως ακόμη οι κινητικές...
δεξιότητές του παραμένουν στοιχειώδεις. Συγκεκριμένα, δεν μπορεί ούτε να περπατήσει σε μηδενική βαρύτητα, ενώ το μεγαλύτερο επίτευγμά του στον τομέα της κίνησης, έως τώρα, είναι πως έχει πιάσει ένα ρολό κολλητικής ταινίας που αιωρούνταν.

Παρόλα αυτά, η NASA ελπίζει πως οι νέες τεχνικές που αναπτύσσει θα το εξελίξουν σε ρομπότ που θα μπορεί να σώσει τη ζωή ενός αστροναύτη κάνοντας μία επέμβαση στο διάστημα αν χρειαστεί. Ο Robonaut 2 δεν είναι μόνος, υπάρχουν συνολικά τέσσερις εκδοχές του. Μία από αυτές «εκπαιδεύεται» στη Γη ώστε να βρίσκει σφυγμό και να βάζει μία ένεση στη φλέβα. Η εκπαίδευση γίνεται βέβαια σε κούκλες -χρησιμοποιούνται υπέρηχοι για το σφυγμό-, αλλά όπως εξηγούν οι άνθρωποι της ΝΑSA στο BBC, θέλουν αρχικά να... μάθουν το ρομπότ πώς δεν θα χτυπά κάποια αρτηρία.
Προς το παρόν βέβαια ο Robonaut 2 κάνει λιγότερο


Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο: www.iefimerida.gr