Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορική:Έξυπνες και ψηφιακές ιδέες από μαθητές

Καινοτόμες ιδέες, τις οποίες υλοποιούν με τη βοήθεια ψηφιακών τεχνολογιών, θα παρουσιάσουν στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας "ΝΟΗΣΙΣ", 3000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, από 180 σχολεία της κεντρικής Μακεδονίας. Έξυπνα γιλέκα για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ που βυθίζονται στο νερό και εξερευνούν, διάσημοι πίνακες ζωγραφικής που ...αποκτούν κίνηση, βιοκλιματικές κατοικίες, ηλεκτρονικά παιχνίδια και νέα προγράμματα λογισμικού είναι μερικά από τα σχέδια που υλοποίησαν οι μικροί επιστήμονες, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.
Στη φετινή διοργάνωση θα πάρει μέρος για πρώτη φορά με εργασία του μαθητής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Διαβατών, αλλά και ομάδα μαθητών από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης, που ασχολήθηκε με τον αλγόριθμο Fibonacci.

Επίσης, θα διεξαχθούν τρία παράλληλα θεματικά πάρκα: η Roboland, με παρουσίαση ρομποτικών διατάξεων, η Gameland, με παρουσίαση εκπαιδευτικών παιχνιδιών, και τα E-posters, με ηλεκτρονικές παρουσιάσεις εργασιών.

Ένας 24χρονος, έγκλειστος των φυλακών Διαβατών και μαθητής του πρώτου κύκλου μαθημάτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, δημιούργησε το ηλεκτρονικό παιχνίδι "Φαντομάς", με στόχο να χρησιμοποιείται από τους συμμαθητές του στο ΣΔΕ, για να περνούν δημιουργικά την ώρα τους στα διαλείμματα. Ο ήρωας του παιχνιδιού προσπαθεί να βγει από τον λαβύρινθο, προσπερνώντας τα εμπόδια που παρουσιάζονται στα επτά επίπεδα του παιχνιδιού. Για την υλοποίηση της εργασίας του, που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο από τον υπεύθυνο καθηγητή του, ενώ θα μεταδοθεί ηχογραφημένο μήνυμα του μαθητή, χρησιμοποίησε το διαδικτυακό εργαλείο "scratch".....
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr