Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Χειροποίητο smartphone

Χειροποίητο smartphone με κόστος 148 ευρώΣχεδιαστής της Arduino δημοσίευσε τα βιομηχανικά σχέδια του τηλεφώνου
Ο David Mellis, ένας εκ των δημιουργών της υπολογιστικής πλατφόρμας Arduino, έκανε το απίστευτο: Έδωσε στη δημοσιότητα τα βιομηχανικά σχέδια που ο ίδιος σχεδίασε για την κατασκευή ενός smartphone. Πριν πατήσετε εδώ για να τα δείτε, πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι δεν είναι εύκολη δουλειά να φτιάχνει κανείς ένα DIY «έξυπνο» τηλέφωνο!
Ο Mellis στηρίζει τη δημιουργία του στο πρωτόκολλο Arduino GSM Shield, μέσω του οποίου οι συσκευές που τρέχουν σε... περιβάλλον Arduino μπορούν να συνδέονται τόσο με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, όσο και με ιντερνετικούς κόμβους.

Με τη βοήθεια τεχνικών του MIT Media Lab, ο Mellis πρόσθεσε στο πρωτότυπό του ένα πλήρες user interface, οθόνη, πλήκτρα, ηχεία και μικρόφωνο.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα βασικό κινητό τηλέφωνο που λαμβάνει κλήσεις και γραπτά μηνύματα, αποθηκεύει ονόματα και αριθμούς και δείχνει την ώρα. Στην πορεία, η συσκευή του Mellis θα αποκτήσει πρόσβαση στο ίντερνετ και πιο περίπλοκο interface.

Τόσο το σασί, όσο και τα υπόλοιπα hardware μέρη της συσκευής φτιάχτηκαν είτε από ξύλο, είτε μέσω 3D printing και φυσικά μπορούν να ποικίλλουν κατά περίπτωση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το DIY smartphone του Mellis δεν αναμένεται να κοστίζει περισσότερα από 200 δολάρια (148 ευρώ).

Πηγή: thegang.gr