Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Νέα απάτη στο facebook υπόσχεται δωρεάν κουπόνια αγορών


Σύμφωνα με τον ερευνητή Graham Cluley, μια νέα απάτη έχει κάνει πρόσφατα την εμφάνισή της στο facebook, η οποία βασίζεται σε ψεύτικες αναρτήσεις που υπόσχονται στους χρήστες δωρεάν κουπόνια αγορών της ASDA.
Προκειμένου να διεκδικήσουν ένα από τα κουπόνια αξίας 500 λιρών για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, οι χρήστες καλούνται να ακολουθήσουν έναν σύνδεσμο που παραπέμπει σε ψεύτικη ιστοσελίδα της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Στην συνέχεια παρακινούνται να κάνουν share τη σελίδα μαζί με ένα θετικό σχόλιο. Τέλος, τα θύματα πρέπει να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο προκειμένου να κερδίσουν το υποτιθέμενο κουπόνι αγορών.
Προφανώς η καμπάνια δεν σχετίζεται με την ASDA, αλλά πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη, η οποία έχει οργανωθεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου, με στόχο τις ...
οικονομικές απολαβές:  Κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια έρευνα από κάποιον ανυποψίαστο χρήστη, οι εγκληματίες λαμβάνουν κάποιο χρηματικό ποσό.
 Facebook Scam Get Free ASDA Voucher Now 407550 2 Προσοχή! Νέα απάτη στο facebook υπόσχεται δωρεάν κουπόνια αγορών

Ο ερευνητής συμβουλεύει τους χρήστες να είναι πάντα προσεκτικοί κατά την περιήγησή τους στο κοινωνικό δίκτυο και ιδιαίτερα επιφυλακτικοί προτού μεταβούν σε οποιονδήποτε σύνδεσμο.

http://www.secnews.gr/