Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τουλάχιστον 5 θάνατοι έχουν σημειωθεί στο εργοστάσιο κατασκευής του iPhone 5C

Η Pegatron είναι η εταιρεία κατασκευής του iPhone 5C και με τον αναβαθμισμένο ρόλο της ως συνεργάτης της Apple, τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας όσον αφορά στις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσιά της.
 Η εταιρεία, βρίσκεται μαζί με τη Foxconn μεταξύ αυτών που κατηγορούνταν για κακές συνθήκες εργασίας, όπως και για το γεγονός ότι συγκάλυψε ατυχήματα που συνέβησαν στις εγκαταστάσεις της.
 Ένα τραγικό συμβάν που ήρθε στο φως, έρχεται να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αφού σύμφωνα με ρεπορτάζ ένας 15χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του από πνευμονία τον Οκτώβριο....


Ο έφηβος εργαζόταν παράνομα με χαρτιά που ανέφεραν πως είναι 20 ετών.

Όπως αναμενόταν, η Pegatron αρνείται πως οι συνθήκες εργασίας φταίνε για την ασθένεια και τον θάνατο του εφήβου, ενώ σημειώθηκαν τουλάχιστον άλλοι 4 θάνατοι τους προηγούμενους μήνες, οι οποίοι βεβαίως αποσοβήθηκαν.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή Sydney Morning Herald που έφερε στο φως το συμβάν, ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρακολούθησης εργασιακών συνθηκών σε κινεζικές εταιρείες China Labor Watch που εδρεύει στις ΗΠΑ, συνδέει ευθέως τις συνθήκες εργασίας και τους θανάτους.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι στην Pegatron είναι συγκλονισμένοι από τους θανάτους των εργαζομένων, αλλά κατόπιν έρευνας των συνθηκών εργασίας στο εργοστάσιο της Σαγκάης, στο οποίο εργάζονται 100.000 άτομα, δε βρέθηκε τίποτα "ύποπτο", τοξικές χημικές ουσίες ή άλλοι σοβαροί κίνδυνοι.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ως αποζημίωση, κατέβαλαν στην οικογένεια του θύματος ποσό ύψους περίπου 11.000 ευρώ.

http://e-pcmag.gr