Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κωδικοί για το Facebook, το Google και το Yahoo εκλάπησαν και δημοσιεύθηκαν στο ίντερνετ

diadiktio Διέρρευσαν δύο εκατ. κωδικοί από facebook, google και yahoo

Τελικά το ερώτημα παραμένει, οι συναλλαγές μέσω διαδικτύου πόσο ασφαλείς είναι; Μάλλον όχι και τόσο ασφαλείς, καθώς περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κωδικοί για το Facebook, το Google και το Yahoo μεταξύ άλλων εκλάπησαν και δημοσιεύθηκαν στο ίντερνετ.
Οι κωδικοί εντοπίστηκαν από τα στελέχη μιας εταιρίας ασφαλείας σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Πρόκειται για παλιούς κωδικούς ωστόσο οι ειδικοί κροούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι ακόμη και κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο.
Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς τους ...
κωδικούς ισχύουν ακόμη. Αλλά γνωρίζουμε πως το 30-40% χρησιμοποιεί το ίδιο password σε διαφορετικές ιστοσελίδες. Κάτι που δεν θα έπρεπε να κάνουν σε καμία περίπτωση», είπε ο αναλυτής ασφάλειας, Γκράχαμ Κλούλεϊ.
Αυτό που μένει να ερευνηθεί είναι ποιοι κρύβονται πίσω από τη διαρροή. Πρόκειται για συμμορία ή μήπως απλοί χάκερς; Σε κάθε περίπτωση η ασφάλεια των συναλλαγών στην εποχή του διαδικτύου αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Πηγή: koutipandoras.gr

http://www.secnews.gr