Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Όταν το νερό πέφτει προς τα ...πάνω

Όταν το νερό πέφτει προς τα ...πάνω: Ένα εντυπωσιακό βίντεο για το φαινόμενο Leidenfrost από επιστήμονες του Bath UniversityΠριν από μερικούς μήνες ομάδα επιστημόνων από το Bath University της Μ. Βρετανίας ανέβασαν στο YouTube ένα εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει σε αργή κίνηση πώς παράγεται το περίφημο «φαινόμενο Leidenfrost». Χθες, 12/12/13, ο ιστότοπος Earth Unplugged ανέβασε άλλο ένα σχετικό βίντεο όπου ο δρ. Kei Takashina εξηγεί τη «φυσική» πίσω από το φαινόμενο.
Το φαινόμενο Leidenfrost παρατηρείται όταν ...
ένα υγρό βρίσκεται σε επαφή με ένα υλικό που είναι εξαιρετικά θερμότερο από το σημείο ζέσης του υγρού. Οφείλεται στην εξάτμιση ενός στρώματος νερού από τη σταγόνα που αφενός μεν κρατάει τη σταγόνα αιωρούμενη, ενώ ταυτόχρονα το στρώμα ατμού μεταξύ σταγόνας και του θερμότατου υλικού δρα ως θερμικός μονωτής, μη επιτρέποντας την σταγόνα να εξατμιστεί αμέσως. Επιπλέον όταν η θερμή επιφάνεια είναι πριονοτή υπάρχει η δυνατότητα να κατευθύνουμε τη σταγόνα προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση!
Παρακολουθήστε τα βίντεο:


 http://www.iefimerida.gr