Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Το 13% των Ευρωπαίων γονιών δεν έχει ιδέα τι κάνουν τα παιδιά στο Internet

internet safety Το 13% των Ευρωπαίων γονιών δεν έχει ιδέα τι κάνουν τα παιδιά στο Internet

Τα παιδιά αγαπούν το Διαδίκτυο – κάτι που μερικές φορές μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Συχνά, οι γονείς τους καταλήγουν να πληρώνουν τις “online γκάφες” των παιδιών τους.Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την B2B International και την Kaspersky Lab, τουλάχιστον 1 στους 5 γονείς στην Ευρώπη έχει χάσει χρήματα ή σημαντικά προσωπικά δεδομένα εξαιτίας της ανεξέλεγκτης χρήσης του υπολογιστή από τα παιδιά.
Τι ακριβώς κάνουν τα παιδιά online; Ενώ το Διαδίκτυο είναι πηγή εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, ενδέχεται να είναι και πηγή ορισμένων ανησυχητικών απειλών ταυτόχρονα.
Η έρευνα της Kaspersky Lab και της...
B2B διαπίστωσε ότι σε ποσοστό σχεδόν 22%, οι γονείς στην Ευρώπη φοβούνται ότι τα παιδιά τους έχουν αντιμετωπίσει κινδύνους στο Διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Περίπου το 8% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι τα παιδιά είχαν συναντήσει ακατάλληλο περιεχόμενο και το 4% είχε ενδείξεις ότι τα παιδιά τους είχαν έρθει σε επαφή με αγνώστους.
Περίπου το 6% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη ανέφερε ότι τα παιδιά τους είχαν αφαιρέσει κατά λάθος σημαντικά δεδομένα από τους υπολογιστές τους και το 3% των παιδιών είχε μοιραστεί κατά λάθος τα στοιχεία αυτά με άλλους.
Σε παρόμοια ποσοστά, οι συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι είχαν λάβει χωρίς να το περιμένουν αποδείξεις για online αγορές, αφού τα παιδιά τους είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς που διαθέτουν οι ίδιοι σε App stores. Συνολικά, σε ποσοστό 13%, οι οικογένειες στην Ευρώπη ανέφεραν έξοδα ή απώλεια δεδομένων εξαιτίας των παιδιών τους.
kasperskyparental Το 13% των Ευρωπαίων γονιών δεν έχει ιδέα τι κάνουν τα παιδιά στο Internet
Η ειδική λειτουργία Γονικού Ελέγχου της Kaspersky Lab, η οποία διατίθεται στο Kaspersky Internet Security, προσφέρει τις απαραίτητες λύσεις. Παρέχει στις οικογένειες μια εύχρηστη μέθοδο και όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες για την online προστασία των παιδιών.
Το Kaspersky Internet Security και το Kaspersky Internet Security for Mac είναι διαθέσιμα και ως μέρος του Kaspersky Internet Security – Multi-Device, μιας ολοκληρωμένης λύσης ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε για την προστασία των συσκευών που «τρέχουν» σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα – Windows, OS X και Android.

Πηγή: e-pcmag.gr

http://www.secnews.gr