Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Tihane-2:Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στα γρηγορότερα υπολογιστικά συστήματα της υφηλίου

kinezikos pc 300x165 Ο κινεζικός υπερυπολογιστής παραμένει ο δυνατότερος του κόσμου
Η τελευταία λίστα Top500, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, κατατάσσει τον ψηφιακό κολοσσό της Κίνας, τον φοβερό και τρομερό Tihane-2, στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στα γρηγορότερα υπολογιστικά συστήματα της υφηλίου.
Η δημιουργία του Εθνικού Πανεπιστημίου Αμυντικής Τεχνολογίας της Κίνας αγγίζει ταχύτητες επεξεργασίας δεδομένων της τάξης των 33,86 Petaflop/δευτερόλεπτο, τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο δηλαδή, αφήνοντας....
όλα τα άλλα supercomputers πίσω και με διαφορά!
Η ασύλληπτη επεξεργαστική του ισχύς άφησε τον άλλο κολοσσό, τον αμερικανικό Titan, δεύτερο και καταϊδρωμένο, αφού η υπολογιστική δυναμική του συστήματος Cray XK7, που είναι εγκατεστημένο στο κυβερνητικό Oak Ridge National Laboratory, κυμαίνεται στα 17,59 Pflop/s.
Και τρίτο τον άλλο φημισμένο αμερικανικό υπερυπολογιστή, τον Sequoia, το σύστημα της IBM BlueGene/Q δηλαδή που βρίσκεται στο επίσης κυβερνητικό εργαστήριο Lawrence Livermore National Laboratory, με την ταχύτητά του να αγγίζει τα 17,17 Pflop/s.
Παρά το γεγονός ότι οι Κινέζοι απολαμβάνουν την πρώτη και προνομιακή θέση του γρηγορότερου συστήματος του κόσμου, οι Αμερικανοί παραμένουν η μεγαλύτερη αγορά για τέτοιου είδους μηχανήματα, αφού τα 265 από τα 500 κορυφαία συστήματα του πλανήτη βρίσκονται στα εδάφη της.
Η Κίνα πέταξε πρόσφατα την Ιαπωνία από τη δεύτερη θέση στην καταναλωτική χρήση supercomputers, αυξάνοντας τους ρυθμούς απόκτησης των κολοσσιαίων αυτών συστημάτων.
Η μόνη νέα προσθήκη στους 10 κορυφαίους υπερυπολογιστές του κόσμου είναι ο Piz Daint, ένα σύστημα Cray XC30 που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο Swiss National Supercomputing Centre (CSCS) στο Λουγκάνο της Ελβετίας, το οποίο με τα 6,27 Pflop/s είναι σήμερα το πιο ισχυρό σύστημα της Ευρώπης.
Η Intel παραμένει ο παγκόσμιος ηγέτης στην προμήθεια επεξεργαστών, τροφοδοτώντας το 82,4% των συστημάτων του δείκτη Top500 στα supercomputers.
Η λίστα Top500 ξεκίνησε το 1993 και απαρτίζεται κάθε χρόνο από τον Hans Meuer του University of Mannheim, τους Erich Strohmaier και Horst Simon του Lawrence Berkeley National Laboratory, καθώς και τον Jack Dongarra του University of Tennessee.
Ο κόσμος των υπερυπολογιστών όμως μόνο σταθερός δεν είναι, με τα δεδομένα της παγκόσμιας αγοράς να ανατρέπονται συνεχώς. Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, το Stanford University έθεσε νέο ρεκόρ στο supercomputing με ένα σύστημα που εκτελούσε τον υπολογισμό σε 1 εκατομμύριο πυρήνες (8.800 πυρήνες ήταν το προηγούμενο ρεκόρ!)…
thnsprcmptrr1 Ο κινεζικός υπερυπολογιστής παραμένει ο δυνατότερος του κόσμου  thnsprcmptrr3
thnsprcmptrr200
thnsprcmptrr100
thnsprcmptrr2
Πηγή: defencenet.gr

http://www.secnews.gr/