Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η κούραση επηρεάζει αρνητικά την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Tired Users 300x179 Έρευνα της Cisco αποκαλύπτει ότι η κούραση επηρεάζει αρνητικά την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
Η κούραση είναι ένας παράγοντας όπου πολλές φορές μπορεί να επηρεάσει τη λογική και τη ξεκάθαρη σκέψη των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν την τάση να μην είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι σε οτιδήποτε κάνουν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό ισχύει και για την πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Η Cisco ανέλυσε την οnline συμπεριφορά βρετανών χρηστών του διαδικτύου και διαπίστωσε ότι ενώ οι περισσότεροι αποφεύγουν να επισκέπτονται συνδέσμους που οδηγούν σε κακόβουλο λογισμικό κατά τις εργάσιμες ώρες, οι ....
αριθμοί ανεβαίνουν κατακόρυφα εκτός των εργασιακών ωρών και ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι χρήστες παρουσιάζουν την πιο επικίνδυνη συμπεριφορά στο διάστημα από 04:00 πμ έως 05:00 πμ. Είναι αβέβαιο αν οι χρήστες αυτοί είναι άυπνοι ή αν έχουν ξυπνήσει νωρίς, οι πιθανότητες όμως να μεταβούν σε κάποια κακόβουλη ιστοσελίδα αυξάνονται κατά 15,7%, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα 12:00-13:00.
Επιπλέον, ενώ οι περισσότεροι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να είναι σε εγρήγορση στο διάστημα μεταξύ 08:00 και 18:00, όταν επιστρέφουν από τις δουλειές τους έχουν την τάση να ξεχνούν την εκπαίδευσή τους σε θέματα ασφάλειας.
Η έρευνα βασίζεται στο σχετικό αριθμό μπλοκαρισμάτων malware που κατέγραψε η Cisco ανά url και ανά ώρα, για τα δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου στις 11 Νοεμβρίου.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο χαμηλότερος αριθμός μπλοκαρισμάτων malware σημειώθηκε κατά το διάστημα 12:00 με 13:00 (κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος των χρηστών) και κατά το διάστημα 17:00 με 18:00, όπου οι εργαζόμενοι φεύγουν από τον χώρο εργασίας τους.

 http://www.secnews.gr/