Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ο κομήτης της χιλιετίας κατευθύνεται για το πιθανότατα τελευταίο του ταξίδι

Βουτιά θανάτου για τον κομήτη ISON: Φτάνει στο υπερήλιο την ΠέμπτηΟ κομήτης της χιλιετίας κατευθύνεται για το πιθανότατα τελευταίο του ταξίδι, αφού οδεύει προς την καυτή του συνάντηση με τον Ηλιο, από την οποία οι αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο αγωνιούν αν θα επιβιώσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η εβδομάδα κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους παρατηρητές του ουρανού.
Η τελευταία φάση της Σελήνης
Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, το τελευταίο Τέταρτο Σελήνης θα είναι ορατό μετά τα....
μεσάνυχτα, νότια από τον αστερισμό του Λέοντα.
Ο Ερμής φοράει τα δαχτυλίδια του Κρόνου
Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, οι δύο πλανήτες θα συναντηθούν στον ουρανό μισή ώρα πριν από την ανατολή του Ηλίου.
Νέα Σελήνη
την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, η Νέα Σελήνη θα περάσει 6 μοίρες νότια του Αρη στον ουρανό. Ο Αρης θα λάμπει με μέγεθος 1,3 και θα ξεχωρίζει για το πορτοκαλί - κόκκινο χρώμα του.
Η πυρακτωμένη βουτιά του ISON
Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, ο ISON, γνωστός και ως κομήτης της χιλιετίας ( C/2012 S1 ) θα φτάσει στο περιήλιο, μόλις 1.160.000 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του Ηλιου. Εάν οι προβλέψεις από το Κέντρο Minor Planet της Διεθνούς Αστρονομικής Ενωσης πέσουν έξω και ο κομήτης επιζήσει από την καυτή συνάντηση, τότε θα φαίνεται στον ουρανό πιο φωτεινός κι από την Αφροδίτη.
Το πέρασμα του Αποσπερίτη
Την Παρασκευή 29 Νοέμβρη η Αφροδίτη θα είναι πιο εμφανής στον ουρανό, αφού θα ανέβει ψηλότερα και θα είναι αρκετά φωτεινότερη. Την Παρασκευή θα είναι ορατή περίπου 15 μοίρες πάνω από τον νοτιοδυτικό ορίζοντα μια ώρα μετά το ηλιοβασίλεμα.
Ο Δίας κλέβει την παράσταση
Το βράδυ του Σαββάτου 30 Νοέμβρη ο Δίας θα ανέβει ψηλά στον ουρανό και θα σταθεί δίπλα στην Αφροδίτη, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό φωτεινό δίδυμο.
Ο Ωρίωνας καλωσορίζει τον χειμώνα
Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου με το ημερολόγιο να γυρνάει στον Δεκέμβριο ο αστερισμός της πιο κρύας εποχής του χρόνου εμφανίζεται πλέον εμφανής στον ουρανό το βράδυ. Ο Ωρίωνας θα βρίσκεται χαμηλά στα ανατολικά στις 20:00 και θα ανεβαίνει προς το νότο της λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Τα φωτεινότερα αστέρια του αστερισμού είναι ο κατακόκκινος Μπετελγκεζ και ο γαλανόλευκος Ρίγκελ.