Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Τι είναι τα botnet


botnet
Στις μέρες μας, οι hackers χρησιμοποιούν όλο και πιο εξελιγμένες τεχνικές επίθεσης. Μια από τις μεγαλύτερες απειλές των ημερών είναι τα botnet.
Τα botnet χρησιμοποιούνται συχνά για την κλοπή cryptocurrencies. Στην πραγματικότητα είναι μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις των hackers. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι όλο και περισσότεροι υπολογιστές θα μολυνθούν με cryptomining λογισμικά.Επιπλέον, τα botnets μπορούν να......
θέσουν σε κίνδυνο επιχειρήσεις και πελάτες, καθώς μπορούν να αναπτύξουν κακόβουλα λογισμικά, να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε websites, να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες και πολλά άλλα.
Τι είναι τα botnet;
Η λέξη botnet προέρχεται από τις λέξεις robot και network. Το botnet είναι ένα δίκτυο υπολογιστών, το οποίο έχουν μολύνει οι hackers με κακόβουλο λογισμικό. Στόχος τους είναι η εκτέλεση εργασιών (στο διαδίκτυο) χωρίς την άδεια και τη γνώση των θυμάτων. Όταν ένα bot επιτίθεται σε έναν υπολογιστή, ο χειριστής του μπορεί να πάρει τον έλεγχο της συσκευής καθώς και των υπόλοιπων συσκευών που βρίσκονται στο botnet.
Τα botnets είναι πολύ δημοφιλή μεταξύ των hackers γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλές απάτες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διανομή spam emails, για την εξάπλωση ιών, για την κλοπή δεδομένων, για επιθέσεις σε υπολογιστές και servers και άλλα.
Πώς μπορεί ο υπολογιστής σας να γίνει μέρος ενός botnet;.....

 Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr