Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Proxy vs. VPN: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους;

Οι χρήστες χρησιμοποιούν VPN και proxy servers για να αποκρύψουν την ταυτότητα τους, αλλά ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους; Κάνοντας την σύγκριση proxy και VPN, ποιο είναι το καλύτερο για εσάς; Ας δούμε τι είναι και τα δύο και γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το καθένα.

Γιατί συγκρίνουμε δίκτυα VPN και τους Proxy Servers
Κατ ‘αρχάς, είναι καλύτερο να εξηγήσουμε γιατί συγκρίνουμε proxies και VPN για αρχή. Ο λόγος που τα συγκρίνουμε είναι ότι και τα δύο επιτυγχάνουν έναν κοινό στόχο, αποκρύπτουν τη....
διεύθυνση IP σας από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.
Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, μπορείτε να πάρετε μια γενική ιδέα για την τοποθεσία σας από τη διεύθυνση IP σας. Οι proxies servers και τα VPN θα αποκρύψουν αυτές τις πληροφορίες δίνοντας στον ιστότοπο τη δική τους διεύθυνση IP αντί για τη δική σας.
Όσο για τους ανθρώπους που θέλουν να κρύψουν τη διεύθυνση IP τους, εξαρτάται από το τι θέλει να επιτύχει ο χρήστης με την ανωνυμία του. Εδώ είναι όπου έρχεται η αντιπαράθεση του proxy με το VPN. Ενώ και τα δύο επιτυγχάνουν έναν παρόμοιο στόχο, ο τρόπος που κάνουν την διαδικασία είναι αυτός που θα σας κάνει να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς.
Κατανόηση των Proxy ServersΤι είναι ένας Proxy Server?
Ένας proxy server είναι ένας «μέσος άνθρωπος» που βρίσκεται ανάμεσα σε εσάς και τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Συνήθως, μπορείτε να βρείτε διακομιστές μεσολάβησης (proxy servers) online σε έναν ιστότοπο. Κάνετε κλικ σε αυτούς, εισάγετε τον ιστότοπο που θέλετε να επισκεφθείτε και αυτοί σας μεταφέρουν εκεί.
Οι proxy servers (διακομιστές μεσολάβησης) λειτουργούν με τη λήψη της web address που τους δίνετε, στη συνέχεια συνδέεται με αυτόν τον ιστότοπο και φορτώνει το περιεχόμενό του. Στη συνέχεια διαβιβάζει αυτές τις λεπτομέρειες σε εσάς, ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε στο website.
Το κύριο πλεονέκτημα των proxy servers (διακομιστών μεσολάβησης) είναι ότι δεν συνδέεστε απευθείας με τον ιστότοπο, οπότε δεν βλέπει τη διεύθυνση IP του σπιτιού σας. Αντίθετα, βλέπει τη διεύθυνση IP του διακομιστή μεσολάβησης, διατηρώντας την τοποθεσία σας μυστική.
Εάν επισκέπτεστε ένα proxy service site, συχνά σας ρωτάει από ποια χώρα θέλετε να προέρχεται ο proxy server. Αυτό είναι κάτι.....

 Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr