Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Η AMD απειλεί τους ανταγωνιστές με νέα τεχνολογία chip

chipΓια χρόνια, η Advanced Micro Devices παρήγαγε επεξεργαστές υπολογιστών σε χαμηλότερες τιμές, από αυτές που πρόσφεραν τα μεγάλα ονόματα του χώρου. Ωστόσο, τα chip της Intel χρησιμοποιούνται στο 90% περίπου των υπολογιστών και η Nvidia πωλεί δύο στα τρία graphics chip. Από τότε που η διευθύνων σύμβουλος, Lisa Su, ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας το 2014, προσπαθεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση.Η Su, η οποία διέταξε την αναδιάρθρωση της δομής των ....
chip της εταιρείας της Silicon Valley, ανακοίνωσε τα τελευταία προϊόντα της στο Consumer Electronics Show, στο Λας Βέγκας, την περασμένη εβδομάδα. Δίνει λεπτομέρειες για το Ryzen chip, το τρίτης γενιάς chip της AMD, το οποίο θα ανταγωνιστεί την Intel στο πεδίο των desktop. Η ανακοίνωση για το τελευταίο της graphics chip προκάλεσε μια φιλονικία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nvidia.
Τα Ryzen chip της AMD αναμένεται να κυκλοφορήσουν το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο. Τα chip είναι συναρμολογημένα από αρθρωτές πλάκες πυριτίου, επίσης γνωστές ως chiplets. Αυτά τα chip θα είναι επίσης τα πρώτα που θα ενσωματώσουν το πιο πρόσφατο πρότυπο PCIe.
Η αγορά προσωπικών υπολογιστών δεν έχει μεγάλη εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό. Σύμφωνα με την International Data Corporation, οι συνολικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,7% τα τρία πρώτα τρίμηνα του προηγούμενου έτους, συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2017, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται συσκευές με αποσπώμενα πληκτρολόγια όπως το Microsoft Surface. Αυτό έπληξε ακόμη και την Intel, η οποία αναγκάστηκε να προσθέσει πέρυσι 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε κεφαλαιουχικές δαπάνες για να αυξήσει την παραγωγή στα εργοστάσια της.
Η AMD έχει μεγάλες ελπίδες να επωφεληθεί από τα προβλήματα της Intel. Για χρόνια, η Intel έχει καθυστερήσει τη δημιουργία 10-nanometer chip. Πέρυσι, η AMD μετατόπισε την παραγωγή των τελευταίων της chip στην TSMC, αφού ο κατασκευαστής της, η Globalfoundries, αναγκάστηκε να σταματήσει την ανάπτυξη των 7-nanometer.
Ο Gregory Bryant, ανώτερο στέλεχος της Intel, επανέλαβε στο Consumer Electronics Show, τι λέει η εταιρεία εδώ και μήνες: Τα 10-nanometer chip θα σταλούν στους κατασκευαστές πριν από το τέλος του έτους. Αυτή η σειρά προϊόντων, που ονομάζεται Ice Lake, θα περιέχει πυρήνες με βάση τη νέα αρχιτεκτονική του Sunny Cove και τα τελευταία ενσωματωμένα graphics. Τα chip θα διαθέτουν επίσης τα τελευταία πρότυπα Thunderbolt και WiFi.
Η Intel εισήγαγε επίσης το πρώτο chip με βάση την τεχνολογία Foveros, το οποίο επιτρέπει τα memory, logic, και άλλα chiplets να στοιβάζονται το ένα πάνω από το άλλο, αντί να χρειάζεται να μοιράζονται την ίδια μητρική πλακέτα. Το chip, που ονομάζεται Lakefield, είναι μικρότερο και πιο αποδοτικό από μια μητρική πλακέτα, αν και δεν είναι τόσο μικρό και αποδοτικό όσο ένα παραδοσιακό σύστημα με chip. Χρησιμοποιώντας το Lakefield, οι πελάτες της Intel μπορούν να έχουν πιο λεπτούς υπολογιστές με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Η Intel προσθέτει επίσης προϊόντα στην τελευταία της σειρά.....

 Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr
WebHosting_2014