Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

ZeroPhone,Βασισμένο σε Raspberry Pi

ZeroPhoneΜε την ασφάλεια των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής να έχει γίνει ένα ανησυχητικό ζήτημα, καθώς οι εταιρείες αναζητούν όλο και περισσότερες πληροφορίες, το ZeroPhone φαίνεται σαν μία ανάσα ανακούφισης.
Το ZeroPhone είναι ένα κινητό τηλέφωνο που βασίζεται σε Raspberry Pi, ανοιχτού κώδικα, με λειτουργικό σύστημα Linux, το οποίο έχει ξεκινήσει ως project στο Crowd Supply. Η συσκευή υπόσχεται κανένα carrier lock, καμία προεγκατεστημένη εφαρμογή και ότι...
κανένας δε θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης.
Το τηλέφωνο θα βασίζεται στο Raspberry Pi Zero, στο ESP8266 Wi-Fi module και σε ένα Arduino microcontroller. Αυτό που κάνει το ZeroPhone να ξεχωρίσει από τα άλλα συμβατικά smartphones είναι η παρουσία μίας θύρας mini-HDMI και μιας θύρας USB 2.0 πλήρους μεγέθους. Εκτός από αυτά, το τηλέφωνο θα διαθέτει επίσης δυνατότητα σύνδεσης Wi-Fi και μια υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών.
Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, το ZeroPhone θα έχει μικρότερη οθόνη, 1,3 ιντσών 128×64 OLED και αρχικά θα κυκλοφορήσει με 2G SIM, με επιλογές συνδεσιμότητας 3G και 4G να γίνονται διαθέσιμες σταδιακά.
Σύμφωνα με τον δημιουργό του, τον Arsenjis: “Το ZeroPhone είναι φιλικό προς το χρήστη και θα έχει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός τηλεφώνου, αλλά θα σας δώσει προηγμένες λειτουργίες όταν τις χρειάζεστε”.
Πρόσθεσε επίσης ότι το τηλέφωνο θα μπορούσε να τροποποιηθεί και να επισκευαστεί εύκολα καθώς θα σχεδιαστεί από ευρέως διαθέσιμα εξαρτήματα.
Οι τεχνικά καταρτισμένοι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Οι χρήστες θα μπορούν να συνδέσουν πρόσθετα εξαρτήματα όπως δέκτες IR, Pi 5 και οκτώ megapixel κάμερα στην ηλεκτρονική πλακέτα του τηλεφώνου. Το τηλέφωνο θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να εγκαταστήσουν SSH στη συσκευή για απομακρυσμένη πρόσβαση που θα τους επιτρέπει να εκτελούν διαφορετικό λογισμικό βασισμένο στο Linux στο τηλέφωνο.
Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν πληκτρολόγιο και ποντίκι μέσω της θύρας.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr