Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Τι είναι τελικά το Bitcoin;


BitcoinΌλοι το έχουμε ακούσει. Είναι θέμα συζητήσεων παντού και κυρίως στο διαδίκτυο. Τι είναι όμως στην ουσία αυτό το Bitcoin;
Για την ιστορία, το Bitcoin εφευρέθηκε το 2009 από ένα άτομο (ή μια ομάδα) αυτοαποκαλούμενο Satoshi Nakamoto. Ο στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα “νέο σύστημα ηλεκτρονικών μετρητών” που ήταν “εντελώς αποκεντρωμένο, χωρίς διακομιστή ή κεντρική αρχή”. Αφού καλλιέργησε την έννοια και την τεχνολογία το 2011, ο Nakamoto ανέθεσε τον πηγαίο κώδικα και τους τομείς σε ....
άλλους στην κοινότητα Bitcoin και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.
Τι είναι το Bitcoin;
Με απλά λόγια, το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα. Δεν υπάρχουν λογαριασμοί που να εκτυπώνονται ούτε φυσικά νομίσματα. Είναι αποκεντρωμένο – δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση, θεσμός (όπως τράπεζες) ή άλλη αρχή που να το ελέγχει. Οι ιδιοκτήτες είναι ανώνυμοι. Αντί για χρήση ονομάτων, φορολογικών αναγνωριστικών ή αριθμών κοινωνικής ασφάλισης, το ψηφιακό αυτό νόμισμα συνδέει αγοραστές και πωλητές μέσω κλειδιών κρυπτογράφησης. Και δεν εκδίδεται όπως ένα παραδοσιακό νόμισμα. Αντίθετα, το Bitcoin “εξορύσσεται” από ισχυρούς υπολογιστές συνδεδεμένους στο Διαδίκτυο.
Πώς γίνεται η εξόρυξη;
Ένα άτομο (ή ομάδα, ή εταιρεία) εξορύσσει Bitcoin, κάνοντας ένα συνδυασμό προηγμένων μαθηματικών και τήρησης αρχείων. Όταν κάποιος στέλνει ένα Bitcoin σε κάποιον άλλο, το δίκτυο καταγράφει τη συναλλαγή αυτή και όλα τα υπόλοιπα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, σε ένα “μπλοκ”. Οι υπολογιστές που εκτελούν ειδικό λογισμικό – οι «ανθρακωρύχοι» – εγγράφουν αυτές τις συναλλαγές σε ένα γιγάντιο ψηφιακό βιβλίο. Αυτά τα μπλοκ είναι γνωστά, συλλογικά, ως “blockchain” – ένα αιώνιο, ανοιχτά προσιτό αρχείο όλων των συναλλαγών που έχουν γίνει ποτέ.
Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο λογισμικό και όλο και ισχυρότερο υλικό, οι ανθρακωρύχοι μετατρέπουν αυτά τα μπλοκ σε ακολουθίες κώδικα, γνωστές ως “hash”. Η παραγωγή ενός hash απαιτεί σοβαρή υπολογιστική ισχύ και χιλιάδες ανθρακωρύχοι ανταγωνίζονται ταυτόχρονα για να το κάνουν. Είναι σαν χιλιάδες σεφ να τρέχουν για να ετοιμάσουν ένα νέο, εξαιρετικά περίπλοκο πιάτο – και μόνο το πρώτο που εξυπηρετεί μια τέλεια έκδοσή του καταλήγει να πληρώνεται.
Όταν δημιουργείται ένας νέος κατακερματισμός, τοποθετείται στο τέλος του blockchain, το οποίο στη συνέχεια ενημερώνεται και διαδίδεται δημοσίως. Για τον κόπο του, ο ανθρακωρύχος παίρνει 12,5 Bitcoins – η τιμή του οποίου, για τον Δεκέμβριο του 2017, είναι περισσότερα από 225.000 δολάρια. Σημειώστε ότι το ποσό των βραβευμένων Bitcoins μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.
Τι καθορίζει την αξία ενός Bitcoin;
Η αξία ενός Bitcoin καθορίζεται από το ποσό που είναι διατεθειμένος ο κόσμος να πληρώσει γι ‘αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει ομοιότητα με τον τρόπο αξιολόγησης των τιμών. Το πρωτόκολλο που καθόρισε ο Satoshi Nakamoto υπαγορεύει ότι μόνο 21 εκατομμύρια bitcoins μπορούν να εξορυχτούν – περίπου 12 εκατομμύρια έχουν εξορυχτεί μέχρι στιγμής – έτσι υπάρχει περιορισμένη προσφορά, όπως με τον χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα, αλλά δεν υπάρχει πραγματική εγγενής αξία.
Πώς μπορώ να αγοράσω Bitcoin;.....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr

War Thunder