Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Η Apple καταργεί τελείως το Touch ID

Touch IDTo iPhone X που μαίνεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα θα διαθέτει –όπως έχουμε ξαναπεί- σύστημα αναγνώρισης προσώπου αντί για Touch ID ενώ τα iPhone 8 και το iPhone 8 Plus  διαθέτουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Η Apple αποφάσισε να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στις μελλοντικές συσκευές της εγκαθιστώντας σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα εγκαταλείψει πλήρως τους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων με το ....
μοντέλο του τρέχοντος όντως να ρίχνει αυλαία στο συγκεκριμένο σύστημα.
Η αναγνώριση του προσώπου με την 3D ανίχνευση θα βοηθήσει την Apple να διατηρήσει το πλεονέκτημα της απέναντι στους αντιπάλους της οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στην προσπάθεια ανάπτυξης παρόμοιας τεχνολογίας.  Η Apple όμως μέχρι στιγμής έχει οριστικοποιήσει την μετάβαση στο σύστημα αναγνώρισης προσώπου καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνονται ασφαλέστερες οι λήψεις και οι πληρωμές μέσω του τηλεφώνου.
Από την άλλη πλευρά, οι κατασκευαστές Android συσκευών συνεχίζουν να επενδύουν στο Touch ID, προχωρώντας μάλιστα την τεχνολογία ένα βήμα πάρα πέρα ενσωματώνοντας τους αναγνώστες στην οθόνη.Η Apple είχε εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης του αισθητήρα στην οθόνη του iPhone 8 αλλά λόγω προβλημάτων παραγωγής εγκατέλειψε την ιδέα. Μάλιστα η εταιρεία υποστηρίζει ότι και οι υπόλοιπες κατασκευαστικές θα μεταβούν αργά ή γρήγορα στο σύστημα αναγνώρισης προσώπου διότι η ενσωμάτωση των αισθητήρων αποτελεί μια αρκετά ακριβή λύση.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι όλα ρόδινα και για την Apple καθώς το σύστημα αναγνώρισης προσώπου δημιουργεί προβλήματα στους κατασκευαστές οι οποίοι δεν καταφέρνουν να φτάνουν την παραγωγική διαδικασία στα απαιτούμενα πλαίσια.
Ωστόσο, εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την κυκλοφορία του....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr