Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα ακόμα κλεμμένο “όπλο” της NSA στα χέρια hackers

Οι Shadow Brokers, η ομάδα hackers που εικάζεται ότι βρίσκεται πίσω από την διαρροή του ETERNALBLUE exploit της NSA, το οποίο αποτέλεσε και τη βάση της επίθεσης WannaCry, έχουν ένα ακόμα εργαλείο της αμερικάνικης υπηρεσίας στην κατοχή τους.
Πρόκειται για το UNITEDRAKE, που οι hackers περιγράφουν ως “μία πλήρως επεκτάσιμη συλλογή εργαλείων απομακρυσμένης συγκομιδής δεδομένων”, η οποία μπορεί να ....
δεχτεί plugins που αυξάνουν τη λειτουργικότητά της και δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον επιτιθέμενο να πάρει ολοκληρωτικά τον έλεγχο του συστήματος – στόχου με Windows, από απόσταση.
Το λογισμικό έχει επίσης τη δυνατότητα να υποκλέπτει τα όσα καταγράφονται από κάμερες και μικρόφωνα, να λειτουργεί ως keylogger, ενώ μπορεί να προσπελάσει και εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης, εφόσον αυτές συνδεθούν στο εκτεθειμένο PC.
Οι πρώτες αποκαλύψεις για το UNITEDRAKE έγιναν το 2014 από τον Edward Snowden, που είχε δημοσιοποιήσει έγγραφα στα οποία υπήρχαν αναφορές για διάφορα λογισμικά κατασκοπείας των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών.
Αυτό που κάνει την κατάσταση επικίνδυνη, είναι ότι το....


Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com