Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο κάνει κακό στις αρτηρίες

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο κάνει κακό στις αρτηρίεςΒαρκελώνη 
Δύο νέες έρευνες από τη Μονάδα Διακοπής Καπνίσματος της Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, στη Βαρκελώνη, επιβεβαιώνουν την αρνητική επίπτωση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη λειτουργία των αρτηριών.
Οι ερευνητές της μελέτης, Νικόλαος Ιωακειμίδης, καρδιολόγος και Χαράλαμπος Βλαχόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας, μαζί με τον διιευθυντή της ....Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, καθηγητή Καρδιολογίας ΕΚΠΑ Δημήτριο Τούσουλη, μελέτησαν αντιπροσωπευτικό δείγμα νέων ηλικιακά καπνιστών, χωρίς άλλους παράγοντες για στεφανιαία νόσο.

Αύξηση της πίεσης στην αορτή σαν το κανονικό τσιγάρο

Παρατήρησαν ότι, η άτμιση για χρονικό διάστημα 30 λεπτών αυξάνει στον ίδιο βαθμό με το κανονικό τσιγάρο την πίεση στην αορτή. Επίσης, η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από καπνιστές που δεν είναι αρκετά εξαρτημένοι από τη νικοτίνη φαίνεται ότι έχει δυσμενέστερη επίδραση στη λειτουργία των αρτηριών σε σχέση με την επίδραση που έχει η άτμιση στους περισσότερο εξαρτημένους από τη νικοτίνη καπνιστές.

Οι επιστήμονες καταλήγουν, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι, η νικοτίνη που βραδέως απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της άτμισης είναι ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει τη λειτουργία των αρτηριών, ιδιαίτερα στα νέα άτομα που δεν είναι ακόμα σημαντικά εξαρτημένα.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική κλινική και προγνωστική αξία που έχει η λειτουργικότητα των αρτηριών για την εύρυθμη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά κατά τη στρατηγική και τον σχεδιασμό φαρμακευτικών και μη παρεμβάσεων για τη διακοπή του καπνίσματος σ' αυτές τις ηλικίες και μάλιστα στα άτομα εκείνα που καπνίζουν λίγο αλλά δεν μπορούν να απεξαρτηθούν οριστικά από τη βλαπτική συνήθεια του καπνίσματος», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές.

Διχασμένη η επιστημονική κοινότητα για το άτμισμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σήμερα η.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr