Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Συλλήψεις για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων μέσω διαδικτύου

HELLASΔελτίο Τύπου:
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκαν δικογραφίες, για παραβάσεις του νόμου για την πνευματική ιδιοκτησία, σε βάρος (4) ημεδαπών.Συνελήφθη στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας 59χρονος ημεδαπός.Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιηθήκαν ταυτόχρονες έρευνες σε κατοικίες σε Εύβοια, Κόρινθο και Αττική.Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκαν δικογραφίες, για παραβάσεις του νόμου για την πνευματική ιδιοκτησία, σε βάρος...
(4) ημεδαπών και συγκεκριμένα, μίας 33χρονης και (3) αντρών, ηλικίας 53,59 και 70 ετών, εκ των οποίων ο 59χρονος συνελήφθη στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε μηνυτήρια αναφορά εταιρείας που κατείχε πνευματικά δικαιώματα τηλεοπτικών σειρών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστοι δράστες αφού κατάφεραν να αποκτήσουν με διάφορους τρόπους πρόσβαση στις τηλεοπτικές σειρές, προβαίνουν στην ανάρτηση τους στο διαδίκτυο και στο διαμοιρασμό τους, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, χωρίς να διαθέτουν νόμιμη άδεια.

Στο πλαίσιο αυτό ανατέθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων – στοιχείων της υπόθεσης, ενώ πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και προέκυψαν ως κάτοχοι επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών, οι ανωτέρω τέσσερις (4) συνδρομητές διαδικτύου.

Ακολούθως, προχθές (28 Ιουνίου 2017) στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία δικαστικών λειτουργών και με τη συνδρομή των τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών πραγματοποίησαν ταυτόχρονες έρευνες σε κατοικίες σε Εύβοια, Κόρινθο και Αττική, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην κατοικία της 33χρονης, σκληρός δίσκος.
Στην κατοικία του 53χρονου, (2) σκληροί δίσκοι.
Στην κατοικία του 59χρονου, (4) σκληροί δίσκοι, (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και (464) ψηφιακοί δίσκοι (D.V.D.) τηλεοπτικών σειρών.
Στην κατοικία του 70χρονου, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και (117) ψηφιακοί δίσκοι (D.V.D.) τηλεοπτικών σειρών.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν στην κατοικία του 59χρονου, διακριβώθηκε ότι περιείχαν χιλιάδες αρχεία βίντεο με επεισόδια των τηλεοπτικών σειρών, τα πνευματικά δικαιώματα των οποίων ανήκουν στην ανωτέρω εταιρεία, ενώ τουλάχιστον (6) από αυτά διαμοιράζονταν, σε χρήστες του διαδικτύου.

Παράλληλα, διακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς διατηρούσε λογαριασμό σε διαδικτυακή πλατφόρμα διαμοιρασμού αρχείων, μέσω του οποίου, από τον περασμένο Μάρτιο είχε ανεβάσει (upload), (70) αρχεία η πλειοψηφία των οποίων αφορά τις επίμαχες τηλεοπτικές σειρές.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη.....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.adslgr.com
War Thunder