Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

H Ευρώπη αναβαθμίζει την ακρίβεια του GPS

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (European Space Agency) ανακοίνωσε τα σχέδιά του για αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επικάλυψης και Γεωστατικής Πλοήγησης (EGNOS), αυξάνοντας σημαντικά την ακρίβεια GPS.
Το σύστημα EGNOS αποτελείται από τρεις γεωστατικούς δορυφόρους και από ένα δίκτυο 40 επίγειων σταθμών για την επαλήθευση των σημάτων GPS. Το EGNOS βελτιώνει την ακρίβεια και την αξιοπιστία των σημάτων που προέρχονται από τα.... παγκόσμια δορυφορικά συστήματα πλοήγησης, αυξάνοντας την ασφάλεια για μια σειρά περιπτώσεων, όπως πτήση αεροσκαφών, πλοήγηση πλοίων σε στενά κανάλια κλπ.
Το  αναβαθμισμένο σύστημα θα προσφέρει ακόμη πιο αξιόπιστα αποτελέσματα, καθώς η ακρίβεια του στίγματος αυξάνεται πλέον στα τρία μέτρα. Τα σήματα EGNOS εγγυώνται επίσης την ακεραιότητα των δεδομένων που προσφέρουν και προειδοποιούν όταν το output δεν θεωρείται έγκυρο ή δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια.
Από την βελτιωμένη ακρίβεια του στίγματος θα επωφεληθεί πρωτίστως η αεροπορική βιομηχανία, καθώς τα επαληθεύσιμα και ακριβή δεδομένα τοποθεσίας είναι πολύ σημαντικά για λόγους ασφάλειας. Τα δεδομένα θέσης υψηλότερης ακρίβειας μπορούν να αξιοποιηθούν κατά την πτήση αεροσκαφών, ώστε να μπορούν οι πιλότοι να γνωρίζουν ότι δεν θα συγκρουστούν σε κάποιο βουνό ή στην θάλασσα, όταν υπάρχει χαμηλή ορατότητα, αντίξοες συνθήκες ή πετούν πάνω από δύσκολο έδαφος.
Το βελτιωμένο σύστημα αναμένεται επίσης να έχει.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr