Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

H SpaceX ετοιμάζεται να στείλει τουρίστες στη Σελήνη το 2018Η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία πυραύλων SpaceX ανακοίνωσε ότι δύο ιδιώτες πλήρωσαν εισιτήριο για να ένα ταξίδι γύρω απ’ τη Σελήνη.
Η αποστολή σχεδιάζεται για τα τέλη του 2018, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Ίλον Μασκ, προσθέτοντας ότι οι «διαστημικοί τουρίστες» έχουν ήδη καταβάλει ένα σημαντικό ποσό.
«Είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να επιστρέψουν στο βαθύ διάστημα για πρώτη φορά εδώ και 45 χρόνια», δήλωσε.
Οι δύο ιδιώτες, που δεν κατονομάζονται, θα ταξιδέψουν μ’ ένα διαστημικό σκάφος, το οποίο ετοιμάζεται για την.....
πρώτη μη επανδρωμένη δοκιμαστική του πτήση αργότερα εντός του έτους.
Το εγχείρημα κατέστη εφικτό με τη συνεργασία της NASA. Οι δύο επιβάτες «θα ταξιδέψουν ταχύτερα και πιο μακριά στο ηλιακό σύστημα από οποιονδήποτε άλλον πριν απ’ αυτούς», είπε ο Μασκ, αποκαλύπτοντας μόνον ότι γνωρίζονται μεταξύ τους και «δεν είναι κανένας απ’ το Χόλυγουντ».
«Όπως κι οι αστροναύτες της αποστολής Apollo, τα άτομα αυτά θα ταξιδέψουν στο διάστημα μεταφέροντας τις ελπίδες και τα όνειρα ολόκληρης της ανθρωπότητας, καθοδηγούμενοι απ’ το πανανθρώπινο πνεύμα της εξερεύνησης. Αναμένουμε αργότερα φέτος να υποβληθούν σε τεστ υγείας και φυσικής κατάστασης και να αρχίσουν την προπόνηση.»
Η πρώτη αποστολή θα είναι μη επανδρωμένη κι η επόμενη -με πλήρωμα- αναμένεται κάπου στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, είπε ο....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr