Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Φορητό τεστ για γρήγορη ανάλυση σπέρματος

Τεστ σπέρματος όπως τεστ εγκυμοσύνης! Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα εύχρηστο φορητό σύστημα για την αυτόματη ανάλυση του σπέρματος ενός άνδρα, διευκολύνοντας έτσι την εξέταση για την ανδρική υπογονιμότητα, με ποσοστό ακρίβειας που φθάνει το 98%.Το καινοτόμο σύστημα περιλαμβάνει μια εφαρμογή (app) και μία μικρή συσκευή σαν κουτάκι, που συνδέεται στο κινητό και στην οποία τοποθετείται το δείγμα του σπέρματος.
  Περισσότερα από 45 εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως αντιμετωπίζουν.... προβλήματα γονιμότητας και τουλάχιστον στο 40% των περιπτώσεων το πρόβλημα βρίσκεται στον άνδρα. Όμως οι σημερινές μέθοδοι διάγνωσης της ανδρικής υπογονιμότητας είναι ακριβές, χρονοβόρες και απαιτούν ειδικό κλινικό εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό.
Οι επιστήμονες των νοσοκομείων Γενικό Μασαχουσέτης και Brigham and Women's της Βοστώνης, με επικεφαλής τον καθηγητή βιοϊατρικής μηχανικής Χαντί Σαφί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", ανέπτυξαν ένα νέο τεστ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι με ευκολία και φθηνά (με κόστος περίπου 4,5 δολαρίων).
Το τεστ, που μετρά τη συγκέντρωση και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, δύο βασικούς δείκτες για την ποιότητα του σπέρματος, έχει μεγάλη ακρίβεια της τάξης του 98% και δεν χρειάζεται πάνω από πέντε δευτερόλεπτα.
«Θέλαμε να βρούμε μια λύση για τον έλεγχο της......
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr