Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Αργά αλλά σταθερά, το διαδίκτυο γίνεται όλο και πιο ασφαλές

Το διαδίκτυο παίρνει επιτέλους σοβαρά την ασφάλεια

Αργά αλλά σταθερά, το διαδίκτυο γίνεται όλο και πιο ασφαλές.
Περίπου οι μισοί από όλους τους δικτυακούς τόπους είναι τώρα κρυπτογραφημένοι χρησιμοποιώντας HTTPS, σε μια εξέλιξη που το Electronic Freedom Foundation (EFF) έχει επισημάνει ένα σημαντικό ορόσημο.
Τόσο η Google όσο και η Mozilla, αναφέρει τώρα ότι τουλάχιστον το 50 τοις εκατό των websites από τους αντίστοιχους τους browsers, είναι κρυπτογραφημένα με ....
HTTPS, το ασφαλές διαδικτυακό πρωτόκολλο, που βοηθά στην προστασία των χρηστών από την παρακολούθηση και άλλες κακόβουλες δραστηριότητες.
Η μη κερδοσκοπική EFF και άλλοι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής έχουν ενθαρρύνει την ευρύτερη υιοθέτηση του HTTPS στο διαδίκτυο εδώ και χρόνια, αλλά η πρόοδος είναι σχετικά αργή. Ακόμα και τώρα, πολλές mainstream ιστοσελίδες και υπηρεσίες, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το λιγότερο ασφαλές πρωτόκολλο HTTP ή δεν ενεργοποιούν το HTTPS για όλους από προεπιλογή.

Ακόμα και εταιρείες όπως η Google, η οποία επιδεικνύει ισχυρή υποστήριξη προς το HTTPS, αντιμετωπίζει προκλήσεις στην εφαρμογή του προτύπου σε όλες τις υπηρεσίες της. Η εταιρεία είπε πέρυσι ότι το 77 τοις εκατό των αιτήσεων στους διακομιστές της, μη συμπεριλαμβανομένου του YouTube, ήταν κρυπτογραφημένες με HTTPS.
Αλλά το γεγονός ότι τουλάχιστον το ήμισυ του......

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr