Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Tο πρώτο ολοκληρωτικά μαλακό ρομπότ

H μαλακή ρομποτική είναι μια σύγχρονη τεχνολογία που μπορεί να φέρει συναρπαστικές αλλαγές στον τρόπο που οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τις μηχανές. Ενώ οι ερευνητές έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κάποια πρώτα δείγματα, αντιμετωπίζουν προκλήσεις.
Οι προκλήσεις αυτές είναι τα άκαμπτα μέρη, όπως οι πλακέτες κυκλωμάτων, οι μπαταρίες, κ.λπ.Χάρη στην τεχνογνωσία τους στην 3D εκτύπωση, τη μηχανολογία και τα.... Microfluidics, μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ παρουσίασε το πρώτο εντελώς μαλακό ρομπότ. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δείγματα μαλακών ρομπότ, είναι αυτόνομο.
Αυτό το μικρό, 3D-τυπωμένο ρομπότ έχει το παρατσούκλι «Octobot».
Η ομάδα χρησιμοποίησε την υβριδική προσέγγιση συναρμολόγησης για εκτυπώσει σε 3D κάθε λειτουργικό στοιχείου καυσίμου, την ενεργοποίηση, την ενέργεια. Ολόκληρη η έρευνα της ομάδας είναι δημοσιευμένη στο περιοδικό Nature.
Το Octobot βασίζεται σε «πεπιεσμένο αέρα», δηλαδή τροφοδοτείται από συμπιεσμένο αέριο. Μια καταλυτική χημική αντίδραση μέσα στο ρομπότ μετατρέπει το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο ενεργεί ως καύσιμο, σε ένα μεγάλο ποσό του αερίου. Αυτή η.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr
 
War Thunder