Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Πλήρης και παγκόσμια ελευθερία στο FBI

fbi hacking FBI

Ασταμάτητο το FBI: Όπως φαίνεται οι τρεις τελευταίες νομοθετικές προσπάθειες να σταματήσουν τις αλλαγές του άρθρου 41 (Rule 41) που αφορούν νέους ομοσπονδιακούς κανονισμούς της ποινικής δικονομίας απέτυχαν. Από σήμερα οι Ομοσπονδιακοί μπορούν να πραγματοποιήσουν hacking στο PC σας με πολύ λιγότερη ταλαιπωρία.....

Ο νέος κανονισμός θεσπίστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τον Απρίλιο που μας πέρασε και θα επιτρέπει στο FBI και την αστυνομία να υποβάλουν αίτηση για ένα ένταλμα στον πιο κοντινό δικαστή των ΗΠΑ το οποίο θα τους επιτρέπει να πραγματοποιούν hacking όπου κι αν βρίσκεται ο υπολογιστής. Έτσι οι αρχές θα μπορούν να παραβιάζουν οποιοδήποτε ύποπτο που χρησιμοποιεί Tor, VPN, ή κάποιο άλλο λογισμικό ανωνυμοποίησης να κρύψει τα ίχνη του.
Κανονικά και μέχρι και σήμερα, όταν οι πράκτορες επιθυμούσαν να παραβιάσουν τον υπολογιστή ενός υπόπτου, έπρεπε να ζητήσουν ένταλμα από ένα δικαστή που είχε στην περιοχή δικαιοδοσίας του την περιοχή που βρίσκεται το μηχάνημα. Αυτό όμως είναι πολύ δύσκολο με την σημερινή τεχνολογία.
Με τις αλλαγές που φέρνει το άρθρο 41, οι ερευνητές μπορούν να πάρουν ένταλμα από οποιοδήποτε δικαστή και να αναπτύξουν κάποιο κακόβουλο λογισμικό για να μάθουν που βρίσκεται ο ύποπτος, η οποία θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε στην Αμερική ή σε όλο τον κόσμο.
Επίσης το νέο άρθρο 41 θα επιτρέπει στις αρχές να πάνε σε ένα μόνο δικαστή για ένταλμα, και όχι σε όλα τα δικαστήρια.
Αυτή η επέκταση του νόμου δίνει επιπλέον hacking αρμοδιότητες χωρίς κάποια συζήτηση στο Κογκρέσο ή κάποια ψηφοφορία, απλώς με μια διοικητική αλλαγή.
Λίγο μετά την απόφαση του Απριλίου, οι γερουσιαστές Ron Wyden και Rand Paul προσπάθησαν να σταματήσουν το νομοσχέδιο παρουσιάζοντας το Stopping Mass Hacking (SMH) Act, το οποίο κόλλησε στο Κογκρέσο. Ο Wyden έκανε μια τελευταία έκκληση στη Γερουσία την Τετάρτη, αλλά απορρίφθηκε.
«Οι αλλαγές από το άρθρο 41 θα τεθούν σε ισχύ αύριο....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr