Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Μπαταρία φορτίζει σε δευτερόλεπτα και διαρκεί βδομάδες

UCF supercapacitor UCFΕπιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα (University of Central Florida ή UCF) έχουν αναπτύξει μία πρωτότυπη μπαταρία-υπερπυκνωτή που διαρκεί 20 φορές περισσότερο από ό, τι κάποια συμβατική μπαταρία λιθίου-ιόντων. Το πρωτότυπο φορτίζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
«Αν αντικαταστήσετε τις μπαταρίες σας με αυτούς τους υπερπυκνωτές, μπορείτε να φορτίσετε το κινητό σας τηλέφωνο σε λίγα δευτερόλεπτα και δεν θα πρέπει να το φορτίσετε ξανά για πάνω από μια εβδομάδα», δήλωσε ο ...
Nitin Choudhary.
Το εξαιρετικό νέο όμως είναι ότι η μπαταρία του UCF δεν χάνει την διάρκεια ζωής της με τον χρόνο. Μετά από 18 μήνες περίπου, μια τυπική μπαταρία λιθίου-ιόντων αρχίζει σιγά σιγά μια διαδικασία της υποβάθμισης, όπου κάθε κύκλος φόρτισης οδηγεί σε κλασματικά μικρότερα ποσά στη συνολική χωρητικότητα. Το πρωτότυπο μπορεί να διατηρεί τα ίδια επίπεδα φόρτισης και εξακολουθεί να λειτουργεί σαν καινούργια, ακόμα και όταν έχει επαναφορτιστεί 30.000 φορές.
Τα supercapacitors της νέας μπαταρίας φορτίζουν γρήγορα λόγω του τρόπου που αποθηκεύουν την ενέργεια: στατικά, στην επιφάνεια του υλικού. Οι απλές μπαταρίες, από την άλλη πλευρά, βασίζονται σε χημικές αντιδράσεις για την αποθήκευση της ενέργειας. Χρησιμοποιώντας γραφένιο, οι ερευνητές δημιούργησαν μια μεγάλη επιφάνεια που μπορεί να κρατήσει περισσότερα ηλεκτρόνια αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας.
Είναι βέβαια ακόμα πολύ νωρίς, αλλά η έρευνα είναι.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr