Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Βρείτε τα Προσωπικά σας Δεδομένα στο Dark Web με αυτό το νέο εργαλείο

Βρείτε τα Προσωπικά σας Δεδομένα στο Dark Web με αυτό το νέο εργαλείο! Dark WebΜία εταιρεία ασφάλειας πληροφοριών, η Terbium Labs, ισχυρίζεται ότι μπορεί να βρει τα προσωπικά σας δεδομένα, εάν υπάρχουν, στο Dark Web. Το προϊόν της, το Matchlight, συγκρίνει τις αναζητήσεις σας με μία βάση από fingerprints αποθηκευμένη στον server της εταιρείας. Η διαδικασία παραμένει ιδιωτική -ακόμη και η Terbium δεν ξέρει ποια είναι τα δεδομένα που προσπαθείτε να βρείτε.
Η ασφάλεια δεδομένων είναι ένα από τα πιο εμφανή προβλήματα για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Δεν υπάρχει καμία...
αμφιβολία για το ότι υπάρχουν προσωπικά μας δεδομένα στο διαδίκτυο και σε μέρη που δεν θέλουμε να βρίσκονται. Το Dark Web είναι μια μεγάλη αγορά, στην οποία διατίθενται προς πώληση αριθμοί πιστωτικών καρτών και άλλων εμπιστευτικών στοιχείων. Επιπλέον, λειτουργεί ως ένα μέσο για τους μαθητές με το οποίο μπορούν να αυξήσουν τους βαθμούς τους στο σχολείο.
Τώρα, ένα σημαντικό ερώτημα είναι πώς μπορούμε να ελέγξουμε εάν τα προσωπικά μας στοιχεία, όπως όνομα, τηλέφωνο, στοιχεία πιστωτικών καρτών και λοιπά υπάρχουν στο Dark Web; Η Terbium Labs, μια εταιρεία ασφάλειας πληροφοριών, έχει δημιουργήσει το Matchlight, με το οποίο μπορούμε να βρούμε τα δεδομένα μας  που είναι κρυμμένα βαθιά στο Dark Web και που μπορούν να προσεγγιστούν μέσω Tor.
Την Τρίτη, η Terbium ανακοίνωσε το data intelligence σύστημά της που ονομάζεται Matchlight. Αυτό που κάνει το προϊόν είναι να ψάχνει στο διαδίκτυο και στο Dark Web για να βρει όλες τις σχετικές πληροφορίες για μια λέξη-κλειδί, για παράδειγμα, τον αριθμό κοινωνικής σας ασφάλισης, ένα εμπιστευτικό έγγραφο, ένα πηγαίο κώδικα και λοιπά.
Αυτό το data intelligence εργαλείο περιλαμβάνει έναν web crawler που συλλέγει δεδομένα από το ανοιχτό Διαδίκτυο και το Dark Web. Στη συνέχεια, δημιουργεί ψηφιακές υπογραφές (fingerprints) των δεδομένων και τα αποθηκεύει στη βάση δεδομένων της Terbium Labs.
Ένας χρήστης μπορεί να κάνει μία αναζήτηση χρησιμοποιώντας το web interface του Matchlight. Η όλη διαδικασία είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε ακόμη και η Terbium Labs να μην έχει καμία ιδέα για το ψάχνει ο χρήστης.
Όλη η επεξεργασία γίνεται από την πλευρά του πελάτη. Η μονόδρομη κρυπτογραφική hash τιμή για το ερώτημα αναζήτησης υπολογίζεται από την πλευρά του πελάτη. Το κρυπτογραφικό fingerprint, στη συνέχεια, αποστέλλεται στους διακομιστές της Terbium, όπου γίνεται σύγκριση με την υπάρχουσα βάση δεδομένων των δισεκατομμυρίων fingerprints.
matchlight-workflow Dark Web
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το σύστημά της μπορεί να ενημερώσει, αν μία αντιστοιχία βρεθεί στη βάση δεδομένων. Ωστόσο, για την αναζήτηση των δεδομένων στο Dark Web, μπορεί να χρειαστούν έως και....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr