Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Μπορεί η φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας να προκαλέσει ζημιά στο κινητό;


 kinito2-κινητό κινητόΥπάρχουν περιπτώσεις που πολλοί από εμάς φορτίζουμε το smartphone μας, όταν πάμε για ύπνο το βράδυ, έτσι ώστε να μην έχουμε άδεια ή χαμηλή μπαταρία στη δουλειά ή αν πρόκειται να ταξιδέψουμε. Αν όμως νομίζετε ότι η φόρτιση της συσκευής σας όλη τη νύχτα, είναι μια καλή ιδέα, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε.Αν σκοπεύετε να αντικαθιστάτε το smartphone σας κάθε δύο χρόνια, το να αφήνεται τη συσκευή σας να φορτίζει στη διάρκεια της νύχτας δεν θα κάνει ....μεγάλη ζημιά στην μπαταρία σας. Οι ειδικοί λένε ότι τις περισσότερες φορές αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να παρατηρήσουν μεγάλη ζημιά στο κινητό τους πριν αρχίσουν να επιθυμούν μια νέα συσκευή.
Ωστόσο, η συχνή φόρτιση βλάπτει τις μπαταρίες λιθίου-ιόντων στα κινητά μας. Και δεν είναι επειδή μπορεί να φορτιστούν υπερβολικά, σύμφωνα με τον Edo Campos, έναν εκπρόσωπο της Anker, η οποία παράγει φορτιστές smartphone.
“Τα Smartphones είναι στην πραγματικότητα, έξυπνα” λέει ο κ Campos. “Ξέρουν πότε να σταματήσουν τη φόρτιση.”
Με άλλα λόγια, τα smartphones είναι σχεδιασμένα για να καταλαβαίνουν πότε η μπαταρία είναι πλήρης και θα πρέπει στο σημείο αυτό να σταματάνε την απορρόφηση επιπλέον ηλεκτρικού ρεύματος.
Σύμφωνα με μια έκθεση από τη The New York Times, τα Android smartphones και τα iPhone της Apple είναι εξοπλισμένα με τσιπ που τα προστατεύει από την απορρόφηση περίσσειου ηλεκτρικού ρεύματος από τη στιγμή που είναι πλήρως φορτισμένα.
Θεωρητικά, οποιαδήποτε ζημία από τη φόρτιση του κινητού σας όλη τη....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr