Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Διορθώσετε το σφάλμα 100% χρήση δίσκου στα Windows

100-disk-usage-featured windows windowsΧρήση δίσκου 100%. Είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει τους χρήστες των Windows 7, 8, και 10, και συνήθως προέρχεται από μια σειρά συγκυριών.Αν πάτε στην Διαχείριση Εργασιών των Windows, θα δείτε στην πρώτη καρτέλα τα ποσοστά χρήσης των CPU, Μνήμης, δίσκου και δικτύου, αναλυόμενα ανά εφαρμογή ή υπηρεσία που τρέχουν κάθε στιγμή. Κάποια στιγμή υπάρχει πιθανότητα να δείτε την χρήση δίσκου να φτάνει μέχρι και 100%. Και φυσικά ο υπολογιστή σας είτε να σέρνεται, είτε να είναι έτοιμος να «κολλήσει». Δείτε παρακάτω 5 τρόπους που μπορεί να σας λύσουν το πρόβλημα....

Α. Τρέξτε το CheckDisk
Το πρώτο βήμα είναι να κοιτάξετε για corruptions και σφάλματα στο σκληρό σας δίσκο και να τα διορθώσετε. Ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι το εργαλείο «chkdsk» που βρίσκεται ενσωματωμένο στα Windows.
1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε cmd , κάντε δεξί κλικ στην επιλογή Γραμμή εντολών (ή cmd) που θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης, κάντε κλικ στην επιλογή «Εκτέλεση ως διαχειριστής» και πατήστε Enter.
2. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε

για να ελέγξετε και αυτόματα να διορθώσετε τα λάθη στο σκληρό σας δίσκο. (Αντικαταστήστε το «C» με το όνομα της μονάδας δίσκου που έχετε εγκαταστήσει τα Windows σας.)
chkdsk-prompt1 windows
3. Μπορεί να πάρετε ένα μήνυμα που λέει ο σκληρός δίσκος είναι σε χρήση και θα σας ρωτά αν θέλετε να εκτελέσετε το CheckDisk κατά την επανεκκίνηση του συστήματος. Πατήστε το «Υ» (Ναι) και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
4. Το CheckDisk θα τρέξει αμέσως μόλις κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, οπότε δείξτε υπομονή. Μόλις ολοκληρωθεί, λογικά ο σκληρός δίσκος σας θα πρέπει να επανέλθει σε καλή κατάσταση λειτουργίας και η χρήση του δίσκου σας θα πρέπει να επιστρέψει σε κανονική λειτουργία (περίπου 1-10%).
Β. Απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες των Windows (Services)
Αν το παραπάνω αποτύχει, ίσως να χρειαστεί να απενεργοποιήσετε ορισμένες από αυτές τις μυστηριώδεις, δυσκίνητες υπηρεσίες που τρέχουν στο υπόβαθρο των Windows.
1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, πληκτρολογήστε services , στη συνέχεια, πατήστε Enter.
2. Στο παράθυρο Υπηρεσίες βρείτε την υπηρεσία που ονομάζεται «SuperFetch», κάντε δεξί κλικ σε αυτή, κάντε κλικ στο «Διακοπή». Στη συνέχεια, ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών για να δείτε εάν η χρήση του δίσκου σας έχει πέσει. Αν όχι, κάντε δεξί κλικ στην SuperFetch και κάντε κλικ στο κουμπί «Εκκίνηση» για να εργαστεί ξανά.
services1 windows
3. Δοκιμάστε το ίδιο πράγμα με τις υπηρεσίες που ονομάζονται....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr