Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η Microsoft άργησε μερικές... δεκαετίες, αλλά διόρθωσε τελικά ένα επικίνδυνο bug


Μια ευπάθεια στην υπηρεσία διαχείρισης εκτυπωτών των Windows, που υπάρχει μάλιστα από τα Windows 95, διόρθωσε αυτή την εβδομάδα η Microsoft. Το κενό ασφαλείας μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την διάδοση malware.
Το εν λόγω bug θα ήταν δυνατόν να επιτρέψει, μέσω ενός εκτεθειμένου δικτυακού έκπτωτη, τη μόλυνση με κακόβουλο λογισμικό όλων των συστημάτων στο ....
ίδιο δίκτυο εκτελώντας κώδικα, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιείται το UAC (User Account Controls), ή κάποιο άλλο προειδοποιητικό μήνυμα.
«Για την διευκόλυνση των χρηστών, πολλοί οργανισμοί χρησιμοποιούν την υπηρεσία Web Point-and-Print (MS-WPRN), που επιτρέπει σε ένα χρήστη να συνδεθεί σε οποιονδήποτε εκτυπωτή στο ίδιο δίκτυο. Η εγκατάσταση του απαραίτητου driver θα γίνει κατά παραγγελία, χωρίς μάλιστα να ενεργοποιηθεί το σύστημα UAC», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία Vectra Networks σε δημοσίευσή της σχετικά με το πρόβλημα.
Ας σημειωθεί πάντως ότι το bug επηρεάζει κυρίως όσους χρησιμοποιούν το σύστημά τους με δικαιώματα διαχειριστή. Όσοι λογαριασμοί χρηστών έχουν περιορισμένα δικαιώματα, δεν διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο.
Στο παρακάτω video η....

Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com