Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

14 Σεπτεμβρίου η επίσημη παρουσίαση της Alibaba στην Ελλάδα

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  6e4fb6cb1452b63ef30d339c59664505.jpg 
Εμφανίσεις:  424 
Μέγεθος:  34,3 KB 
ID: 172126Η Κινέζικη υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, αναμένεται να παρουσιαστεί στην Ελλάδα στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε σε υνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Στην ίδια εκδήλωση "παρέστη" μέσω τηλεδιάσκεψης ο διευθυντής της εταιρείας για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, Rodrigo Cipriani Foresio.

Αναλυτικά από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών:.....


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Συνέντευξη Τύπου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και αφορούσε την πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α. να καλέσει στην Ελλάδα την μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου του κόσμου, την Κινέζικη Alibaba. Πρόκειται για μία ακόμα ενέργεια του Επιμελητηρίου, η οποία στοχεύει στην στήριξη της επιχειρηματικότητας, στην τόνωση της εξωστρέφειας και στη δημιουργία αναπτυξιακών δρόμων.

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Ε.Ε.Α., ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της αποδοχής της πρόσκλησης από την Alibaba και στις θετικές προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνικές επιχειρήσεις και την οικονομία:

«Ως το μεγαλύτερο σε μέλη Επιμελητήριο της Ελλάδας γνωρίζουμε ότι οι ενέργειες μας δημιουργούν θετικές παρενέργειες και για αυτό κρίναμε ότι είναι απαραίτητο στην κρίσιμη περίοδο που ζούμε να δείξουμε στα μέλη μας τον δρόμο της Εξωστρέφειας.

Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για την ανάκαμψη της βαθιάς πληγωμένης Οικονομίας μας.

Επανειλημμένα έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας και έχουν καταθέσει τις προτάσεις μας για την διέξοδο από την Κρίση.

Η αλήθεια είναι ότι η Ελληνική Οικονομία στο εσωτερικό της έχει πληγωθεί τόσο πολύ που απαραίτητο φάρμακο για να γίνει καλά σε σύντομο χρόνο είναι η εξωστρέφεια κα η ραγδαία αύξηση των εξαγωγών.

Όταν οι παγκόσμιες εξαγωγές προσεγγίζουν τα 13 τρισεκατομμύρια δολάρια, το να πανηγυρίζουμε επειδή οι Εξαγωγές της Ελλάδας έφτασαν στα 25 δις δολάρια το 2015 είναι τουλάχιστον υποκριτικό.

Υπάρχει μια θετική τάση στις εξαγωγές των προϊόντων το 2015 χωρίς τα πετρελαιοειδή, αύξηση 7,83%, θετική τάση που περιορίστηκε από τα Capital Controls.

Αλλά όταν μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου έχει μόλις το 0,19% των παγκόσμιων εξαγωγών τότε δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουμε.»

Στην συνέχεια ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στις Εμπορικές Σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο της Κίνας. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το 2015 οι πωλήσεις απευθείας στους καταναλωτές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, αυτό που λέμε Business to Consumer (B2C) ανήλθαν στα 493 δις δολάρια (το 13% του συνόλου των λιανικών πωλήσεων στην Κίνα). Οι συνολικές online πωλήσεις στην Κίνα ξεπέρασαν το 1 τρις δολάρια. Η πρόβλεψη είναι ότι το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 25%-30% σε λίγα μόλις χρόνια εξαιτίας των μεγάλων επενδύσεων και των επιχειρήσεων αλλά και της Κυβέρνησης της Κίνας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.»

Αναφορικά με το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας-Κίνας ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε:....



Διαβάστε περισσότερα στο: www.adslgr.com