Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Εντολή στο Linux μπορεί να καταστρέψει μόνιμα το Laptop σας!

arch-linux-broken-1024x627 LinuxΗ εντολή ‘rm -rf –no-preserve-root /’ στο Linux μπορεί να καταστρέψει μόνιμα το Laptop σας!

Προσοχή! 

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε, ένας χρήστης πόσταρε στα Arch Lιnυx forums μια ανάρτηση στην οποία έλεγε πως έσπασε το ίδιο του το laptop αφού έτρεξε την εντολή ...
‘rm -rf –no-preserve-root /’ . Ωστόσο, η εντολή αυτή είναι γνωστό πως διαγράφει το υπάρχον Linux και τίποτα άλλο. Ε λοιπόν, αυτός ο κόσμος δεν είναι τόσο απλός, και ο χρήστης του Arch Linux forum με το όνομα ‘user 9233’ είναι ένα ζωντανό παράδειγμα αυτού. 
Για να ‘ξεφορτωθεί’ το Arch Lιnυx installation  στο MSI Notebook του αποφεύγοντας να κάνει επανεγκατάσταση, αποφάσισε να τρέξει αυτή την εντολή. Στην συνέχεια, όταν προσπάθησε να bootάρει στα BIOS, δεν έγινε απολύτως τίποτα.
Στο Arch Linux forum, γράφει:
“Σήμερα, εγώ κι ένας φίλος μου τρέξαμε την εντολή “rm -rf –no-preserve-root /” σε ένα MSI Notebook επειδή θέλαμε να ξεφορτωθούμε το Arch installation. Φυσικά απλά θα μπορούσαμε να κάνουμε format το root partition και να επανεγκαταστήσουμε το Arch. Αντ’ αυτού σκεφτήκαμε πως θα είχε πλάκα να βλέπουμε το GNOME installation να πεθαίνει. Αφαιρέσαμε τα πάντα εκτός από το root (/).”

Και στην συνέχεια εξηγεί την ατυχή κατάληξη των πραγμάτων:....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr