Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Cisco:Τα cryptoworms είναι το μέλλον των ransomware

Τα cryptoworms είναι το μέλλον των ransomware, σύμφωνα με τη Cisco ransomwareΕμπειρογνώμονες από το τμήμα Διεύθυνσης Ασφάλειας Talos της Cisco υποστηρίζουν ότι το επόμενο φυσικό βήμα της εξέλιξης για τους φορείς ransomware είναι να ενσωματώσουν τα χαρακτηριστικά αυτο-πολλαπλασιασμού που είχαν βρεθεί στα worms της παλιάς σχολής -ιούς που είχαν φέρει την καταστροφή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Το πείραμα think-tank τους βλέπει επιτιθέμενους να χρησιμοποιούν penetration frameworks για να ....
δημιουργήσουν πολύ πιο ευέλικτες οικογένειες ransomware, οι οποίες, εκτός από τη χρήση κρυπτογράφησης για να κλειδώνουν τα αρχεία του χρήστη, θα ενσωματώνουν και διαφορετικές ενότητες, μεταξύ των οποίων νομίζουν ότι και ένα συστατικό αυτο-πολλαπλασιασμού (self-propagation component) πρόκειται να συμπεριληφθεί.
Το προσωπικό της Cisco έχει ήδη παρατηρήσει τέτοια χαρακτηριστικά, ακόμη και αν υπάρχει σε περιορισμένο και με απλοϊκό τρόπο στο SamSam ransomware, γνωστό και ως Samas.
Με το SamSam να κάνει πάταγο και με ορισμένα θύματα υψηλού προφίλ στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η Cisco αναμένει και άλλους συγγραφείς ransomware να ενδυναμώσουν (leverage) τα μοντέλα τους και να επικεντρωθούν περισσότερο στην παραβίαση δικτύων και στην άφεση του ransomware να αναζητήσει και να μολύνει και άλλους υπολογιστές από μόνο του.
Αυτό το είδος συμπεριφοράς μεγιστοποιεί το ποσοστό των μολύνσεων μιας καμπάνιας και εξελίσσει τον ανθρώπινο παράγοντα στην εξίσωση. Αντί να χρειάζεται να ξεγελάει κάθε θύμα ransomware για να κατεβάσει και να εκτελέσει κακόβουλα αρχεία, αυτά τα νέα είδη ransomware θα χρειαστούν μόνο ένα ή δύο άτομα να πέσουν θύματα.
Μολύνσεις με αυτούς τους τύπους των απειλών μπορεί να γίνουν....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr