Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Πως είναι το Internet για κάποιον που υποφέρει από dyslexia?

 Φαντάζεστε πως είναι το Internet για κάποιον που υποφέρει από dyslexia? dyslexiaΦανταστείτε, αν δεν έχετε dyslexia (=δυσλεξία), πόσο δύσκολη είναι η κατανόηση για κάποιον που έχει η χρήση του Internet, το μέρος όπου το text είναι ο βασιλιάς. Ένας developer ονόματι Victor Windell θέλησε να μας δώσει μια ιδέα, και γι’ αυτό τον σκοπό δημιούργησε μια προσωμοίωση που επιτρέπει στον καθένα μας να διαπιστώσει πώς είναι να υποφέρει κάποιος από σοβαρής μορφής δυσλεξία και να προσπαθεί να διαβάσει κάποιο online content.
“Θυμάμαι μια συζήτηση που είχα πριν καιρό με έναν δυσλεκτικό μου φίλο.,” αναφέρει ο Windell. “Απλά από περιέργεια τον....
ρώτησα, πως είναι όταν διαβάζει κάποιο κείμενο. Μου εξήγησε περιγράφοντάς μου «σαν τα γράμματα να χοροπηδούν πάνω κάτω».’”
​​Μόνο 1 μήνας έμεινε για το EthiHak!! ΕΣΥ είσαι μέσα? Αν όχι, προλαβαίνεις ακόμα!
Οι λέξεις και οι αριθμοί είναι σαν να χορεύουν μπροστά στα μάτια σας. Στριφογυρίζουν προς τα πίσω και ανάποδα, μεταμορφώνονται στην οθόνη καθώς προσπαθείτε απεγνωσμένα να βγάλετε κάποιο  νόημα από αυτά. Για μια στιγμή, ίσως μπορέσετε να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι για τα δυσλεκτικά άτομα να περιηγηθούν σε ένα τόσο μεγάλο όγκο γραμμάτων όταν πρόκειται για ένα μεγάλο κείμενο. Ο  Windell έγραψε τον κώδικα για να μας δώσει μια ιδέα ….
geon dyslexia
“Έγραψα έναν κώδικα για να σκανάρω ένα webpage και να βρω όλες τις λέξεις. Κάθε λέξη επιλέγεται τυχαία, και δύο γράμματα μέσα σε αυτήν, εκτός του πρώτου και του τελευταίου, αλλάζουν θέση. Το κάνει διαρκώς, ξανά και ξανά, 20 φορές το δευτερόλεπτο.” αναφέρει ο  Windell.

Κατάφερε να μεταφέρει μερικά από αυτά που βλέπει ένα άτομο με....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr