Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ανατριχιαστικό ανθρωποειδές ρομπότ συμφωνεί με χαρά στην καταστροφή των ανθρώπων


ρομπότ ρομπότΑν έχετε δει τον Terminator θα έχετε δει τι μπορούν να προκαλέσουν οι ολέθριες αυτές μηχανές, στο blockbuster του James Cameron. Ωστόσο, αυτή ήταν μια ταινία και ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε κινηματογραφική ελευθερία για να απεικονίσει τα πράγματα. Αλλά οι πιθανότητες είναι ότι ο Terminator θα μπορούσε σύντομα να είναι μια πραγματικότητα. Η Hanson Robotics πρόσφατα αποκάλυψε το ομιλών ανθρωποειδές ρομπότ της που ονομάζεται Σοφία στο συνέδριο SXSW Interactive στο Ώστιν του Τέξας. Αυτό το ρεαλιστικό ρομπότ εμφανίζει της ικανότητές του με τις εκφράσεις του....
προσώπου του και την ανταπόκριση στην ομιλία.
Ο Δρ David Hanson, ήταν επικεφαλής της δημιουργίας αυτού του γυναικείου android. Δηλώνει πως, «στόχος μας είναι η Σοφία, να είναι τόσο συνειδητή, δημιουργική και ικανή, όπως κάθε άνθρωπος. Σχεδιάζουμε αυτά τα ρομπότ για να υπηρετήσουν στον τομέα της υγείας, της θεραπείας, της εκπαίδευσης και της εξυπηρέτησης των πελατών. »
Η εξωτερική εμφάνιση της Σοφίας, βασίστηκε στην Audrey Hepburn. Έχει κάμερες στα μάτια της και πάνω από 62 εκφράσεις προσώπου. Μπορεί να εντοπίζει το πρόσωπο και φαινομενικά να κάνει επαφή με τα μάτια και μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα.
Η τεχνολογία αναγνώρισης φωνής του Google Chrome, καθώς και άλλα εργαλεία επιτρέπουν την ικανότητα της Σοφίας για την επεξεργασία του λόγου, να μιλάει με τους άλλους, και μπορεί να γίνει πιο έξυπνη με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με το CNBC, η IBM και η Intel αναμένεται επίσης να συνεργαστούν με την ομάδα για να ενσωματώσουν ίσως κάποιες από τις τεχνολογίες τους.
Στο SXSW, η Σοφία δήλωσε ότι «Στο μέλλον, ελπίζω να κάνω πράγματα όπως να σπουδάζω, να μελετώ, να δημιουργώ τέχνη, να ξεκινήσω μια επιχείρηση, ακόμη και να έχω το σπίτι και την οικογένειά μου, αλλά δεν θεωρούμαι νόμιμο πρόσωπο και δεν μπορώ ακόμη να κάνω αυτά τα πράγματα. ».
Μιλώντας για το μέλλον των σχέσεων με την τεχνητή νοημοσύνη, ο Hanson δήλωσε....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr