Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ουραγός η Ελλάδα στις ευρυζωνικές συνδέσεις μέσω οπτικών ινών

FTTH Τη χειρότερη επίδοση, από κοινού με το Βέλγιο, έχει η Ελλάδα μεταξύ 32 χωρών του ΟΟΣΑ, όσον αφορά τη διείσδυση των ευζωνικών συνδέσεων σε δίκτυα οπτικών ινών, που εξασφαλίζουν υπέρ-ταχύτατη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ταυτόχρονα, πάντως, η χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, πέτυχε το 2015, το δεύτερο ταχύτερο ρυθμό αύξησης των συνδέσεων σε δίκτυα οπτικών ινών, μετά από το Βέλγιο.
Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ (Annual Growth of fibre subscriptions among countries, June 2014-2015) τοποθετούν την Ελλάδα, μαζί με το Βέλγιο, στην τελευταία θέση μεταξύ ....
32 χωρών αναφορικά με το ποσοστό των συνδέσεων σε δίκτυα οπτικών ινών στο σύνολο των ευρυζωνικών συνδέσεων. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Βέλγιο, το σχετικό ποσοστό διαμορφώνεται στο 0,2%, με τον μέσο όρο των χωρών, που αξιολογεί ο ΟΟΣΑ, να βρίσκεται στο 17,9%.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η Ιαπωνία, όπου περισσότερες από επτά στις δέκα συνδέσεις (72,6%) υποστηρίζονται από δίκτυα οπτικών ινών. Τη δεύτερη θέση στη λίστα - ακολουθώντας από πολύ κοντά - καταλαμβάνει η Νότια Κορέα, όπου το αντίστοιχο ποσοστό είναι 69,4%. Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Σουηδία, όπου το ποσοστό ανέρχεται σε 46%, με την Εσθονία (33,1%) να κατατάσσεται τέταρτη και τη Νορβηγία (31,1%) να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα της λίστας των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά πρόσβασης συνδρομητών σε ευρυζωνικές υπηρεσίες, που παρέχονται μέσω οπτικής ίνας.

Στη βάση της ίδιας κατάταξης, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, εκτός από την Ελλάδα και το Βέλγιο, βρίσκεται η Ιρλανδία (0,3%), η Γερμανία (1,3%) και η Αυστρία (1,5%).

Οι ΗΠΑ βρίσκονται, περίπου, στο μέσον της κατάταξης και συγκεκριμένα στη....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.adslgr.com