Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ρομπότ της Apple «διαλύει» και ανακυκλώνει τα iPhones

Το ρομπότ της Apple που «διαλύει» και ανακυκλώνει τα iPhonesΗ Apple αποκάλυψε το νέο της ρομπότ που μπορεί να αποσυναρμολογήσει ένα iPhone και να χωρίσει τα πολύτιμα υλικά του, ανακυκλώνοντας τη συσκευή σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.
Το ρομπότ που παρουσίασε η εταιρεία μαζί με τα νέα προϊόντα της, ονομάζεται Liam και κατασκευαζόταν για περίπου 3 χρόνια. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι ουσιαστικά να ανακτά τα υλικά από τις συσκευές όπως το αλουμίνιο, τον χαλκό, τον κασσίτερο, το βολφράμιο, το κοβάλτιο, το χρυσό και το ασήμι τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν.....

«Αυτό μας επιτρέπει να ανακτούμε τα υλικά υψηλής ποιότητας και να τα επαναφέρουμε στην παγκόσμια προσφορά. Σε τελική ανάλυση, ο στόχος μας είναι να έχουμε σημαντικές εξελίξεις που θα μας επιτρέψουν να επαναχρησιμοποιήσουμε αυτά τα υψηλής ποιότητας υλικά στα δικά μας προϊόντα», δήλωσε η Lisa Jackson, αντιπρόεδρος της Apple για το περιβάλλον, την πολιτική και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες.
robot1
Το Liam, το οποίο αποτελείται από 29 ρομποτικούς βραχίονες, έχει ήδη εγκατασταθεί κοντά στην έδρα της Apple στο Cupertino και η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα δεύτερο ρομπότ στην Ευρώπη για τον ίδιο σκοπό.
Η Greenpeace χαιρέτισε την πρωτοβουλία, αλλά.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr