Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Passive Wi-Fi! Επαναστατική τεχνολογία που αλλάζει τα δεδομένα!

wi-fi Wi-Fi-Ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον δημιουργούν μια εξαιρετικά αποδοτική τεχνολογία Wi-Fi.  -Ο επαναστατικός αυτός τύπος ασύρματης δικτύωσης καταναλώνει ενέργεια ίση με το 1/10000 των συμβατικών wifi networks.
Μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης, η οποία είναι εξαιρετικά αποδοτική από άποψη ενέργειας, καθώς καταναλώνει 10.000 φορές λιγότερη ενέργεια από ό, τι τα ...
σημερινά συστατικά μέρη των ασύρματων δικτύων, επιτρέποντας στην τεχνολογία WiFi να επεκταθεί σε ένα πολύ ευρύτερο φάσμα συσκευών.
Οι ερευνητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους για το Passive Wi-Fi, όπως το αποκαλούν, στο προσεχές συνέδριο USENIX Symposium on Networked Systems Design & Implementation (NSDI ’16) το οποίο θα λάβει χώρα τον Μάρτιο.
Η τεχνολογία Passive Wi-Fi είναι, όπως υποδηλώνει και η ονομασία της, εν μέρει παθητική, καθώς δέχεται ραδιοκύματα από μια εξωτερική πηγή και αφού προσθέσει δεδομένα σε αυτά αντανακλά πίσω το σήμα. Ο ερευνητής Vamsi Talla εξηγεί πως όλες οι «βαριές» και υψηλές σε κατανάλωση ενέργειας λειτουργίες δικτύωσης γίνονται από μια και μοναδική συνδεδεμένη στο ρεύμα συσκευή. Οι παθητικές συσκευές χρειάζεται μόνο να αντανακλούν για να δημιουργούν πακέτα Wi-Fi, το οποίο αποτελεί έναν πραγματικά ενεργειακά αποδοτικό τρόπο για να επικοινωνούν.»
Η τεχνολογία αυτή λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr