Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Έως το 2045 τα ρομπότ και οι υπολογιστές θα κάνουν σχεδόν κάθε ανθρώπινη εργασία

Έως το 2045 τα ρομπότ και οι υπολογιστές θα κάνουν σχεδόν κάθε ανθρώπινη εργασία, με συνέπεια να υπάρχει ορατός κίνδυνος η ανεργία να ξεπεράσει ακόμη και το 50%. Ελάχιστα επαγγέλματα θα μείνουν αλώβητα από την «επέλαση» της τεχνητής νοημοσύνης.
  Αυτή την άκρως ανησυχητική εκτίμηση έκανε ένας ειδικός των υπολογιστών στο κυριότερο επιστημονικό συνέδριο στις ΗΠΑ, την ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρoώθηση της Επιστήμης (AAAS), η οποία,..... μεταξύ άλλων, εκδίδει το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό "Science".
  Ο καθηγητής της επιστήμης των υπολογιστών Μοσέ Βάρντι του Πανεπιστημίου Ράις δήλωσε ότι «πλησιάζουμε σε μια εποχή, που οι μηχανές θα είναι σε θέση να ξεπεράσουν τους ανθρώπους σχεδόν σε οποιαδήποτε δουλειά. Είναι ανάγκη η κοινωνία να συζητήσει σοβαρά το ερώτημα: Αν συμβεί αυτό, τότε οι άνθρωποι τι θα κάνουν;»       
Όπως είπε, προκύπτει αναπότρεπτα το ευρύτερο ερώτημα «αν η τεχνολογία που αναπτύσσουμε, τελικά ωφελεί την ανθρωπότητα». Τόνισε ότι οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη εξαφανίζουν συνεχώς θέσεις εργασίας ιδίως της μεσαίας τάξης και διευρύνουν τις εισοδηματικές ανισότητες. Οι εργαζόμενοι με μεγάλη εξειδίκευση (γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι κ.α.) θα είναι κάπως πιο προστατευμένοι από την αυτοματοποίηση, όπως επίσης θα είναι -σε ένα βαθμό- και αυτοί χωρίς εξειδίκευση, επειδή είναι τόσο κακοπληρωμένοι, που δεν συμφέρει τις εταιρείες να πληρώσουν τον κόστος της αυτοματοποίησης αυτών των θέσεων εργασίας.
Ο Βάρντι, που είναι μέλος της....
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr