Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ένα gadget- φύλακας της ζωής σας!

JUST ALERT JUST ALERTΤην ώρα που ολοένα και περισσότερα smart και wearable watches κατακλύζουν την παγκόσμια αγορά, η Ελλάδα δεν μένει πίσω στις εξελίξεις και απόδειξη είναι και το gadget JUST ALERT!

Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας εσωκλείεται σε ένα έξυπνο ρολόι- κινητό τηλέφωνο, που περιέχει μια επαναστατική εφαρμογή ως αποτέλεσμα ερευνών Ελλήνων προγραμματιστών.
Ο λόγος γίνεται για το JUST ALERT.
Ενεργητική λειτουργία: Ο χρήστης, πατώντας ένα από τα τέσσερα κουμπιά αφής του JUST ALERT, προσδιορίζει το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει:
Με το Κόκκινο Κουμπί αποστέλλεται σήμα στο Κέντρο Λήψης Σημάτων του...
«Ελληνικού Κεντρικού Σταθμού- ΕΡΜΗΣ», το οποίο καλεί πίσω στο ρολόι- κινητό
και αναλόγως του προβλήματος ειδοποιεί το ΕΚΑΒ, τον γιατρό ή τους συγγενείς του χρήστη.
Πατώντας το Πράσινο κουμπί, το κέντρο ενημερώνει τους συγγενείς για να καλέσουν τον χρήστη του ρολογιού.
Το Μπλε κουμπί αφορά κυρίως άτομα, που χρήζουν επιτήρησης ή παιδιά. Όταν ο χρήστης αποχωρήσει από τον χώρο, που έχει οριστεί ως «ζώνη ασφαλείας», το κέντρο ενημερώνει τους συγγενείς.
Τέλος με το Μαύρο κουμπί, που αφορά σε περιπτώσεις εγκληματικής ενέργειας, το κέντρο αυτομάτως ειδοποιεί την Αστυνομία και τους συγγενείς.
Παθητική λειτουργία: Ακόμη κι αν ο χρήστης δεν μπορεί να αντιδράσει, το JUST ALERT δουλεύει γι’ αυτόν.
Όταν κάποιος πέσει, ο ενσωματωμένος αισθητήρας πτώσης μετρώντας τα G αντιλαμβάνεται τη δύναμη της πτώσης και αυτομάτως στέλνει σήμα στο Κέντρο. Το Κέντρο καλεί
τον χρήστη στο ειδικό ρολόι- τηλέφωνο, το οποίο διαθέτει αυτόματη απάντηση. Εάν ο άνθρωπος δεν μιλήσει, ειδοποιούνται οι συγγενείς και το ΕΚΑΒ για την κατάσταση και τη γεωγραφική θέση του χρήστη.
Η δυναμική του συστήματος JUST ALERT βασίζεται στο.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr