Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ο CERN δεν αφορά μόνο τη σωματιδιακή φυσική

Για την παραγωγή τεχνητού χιονιού, ακόμη και για τον καλύτερο προγραμματισμό συνεδρίων και τηλεδιασκέψεων, μπορούν να αξιοποιηθούν από τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις οι τεχνολογίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), ο οποίος δεν είναι μόνο αυτό που ...φαίνεται -δηλαδή η "καρδιά" των μεγαλύτερων πειραμάτων σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο- αλλά κι ένας χώρος δημιουργίας έρευνας με πολλές πιθανές εφαρμογές, σε διάφορους κλάδους της βιομηχανίας....

Πρόσβαση σε τεχνολογίες του CERN για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών μπορούν να αποκτήσουν και οι ελληνικές επιχειρήσεις, μέσω της ειδικής υποδομής-θερμοκοιτίδας "Business Incubator Center (BIC) of CERN Technologies", που δημιουργήθηκε προ ολίγων μηνών στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης στη Θεσσαλονίκη.
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Τεχνόπολης, Τάσος Τζήκας, στη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης, ο CERN, που έχει δεχτεί κριτική ότι οι τεχνολογίες του δεν διαχέονται επαρκώς στην κοινωνία και την αγορά, ξεκίνησε να στηρίζει αντίστοιχες πρωτοβουλίες, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη διάχυση. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε και η θερμοκοιτίδα στη Θεσσαλονίκη, η μοναδική του είδους στην Ελλάδα και μία από τις ελάχιστες πανευρωπαϊκά.
“Αν χρειάζεστε μια τεχνική λύση, κατά 99% θα βρείτε κάποιον στον CERN που μπορεί να βοηθήσει”
Και αν η τεχνολογία του Oργανισμού μοιάζει απρόσιτη ή δύσκολο να αξιοποιηθεί από τους Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι, όταν ακούν “CERN”, ενδέχεται να έχουν περισσότερο κατά νου το ...μποζόνιο του Higgs, από ό,τι μια απτή επιχειρηματική διέξοδο, ο γενικός διευθυντής της Τεχνόπολης και product manager του έργου, Γεώργιος Ασημόπουλος, έσπευσε σήμερα να ...βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Μιλώντας σε ακροατήριο φοιτητών και υποψήφιων επιχειρηματιών, στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ, στο πλαίσιο και της στενότερης συνεργασίας των δύο φορέων, ο κ.Ασημόπουλος είπε: "Αν ένας [επιχειρηματίας ή υποψήφιος επιχειρηματίας] έχει κάποια τεχνική ανάγκη ή χρειάζεται μια τεχνική λύση, κατά 99% θα βρει κάποιον στον CERN που μπορεί να βοηθήσει.
Συγκεκριμένα παραδείγματα
Ενδεικτικά, ανέφερε ότι ο CERN, σε συνεργασία με το BIC στην Αυστρία, βοήθησαν εταιρεία που φτιάχνει τεχνητό χιόνι για τα χιονοδρομικά κέντρα. Ο CERN έχει μεγάλο ερευνητικό έργο στον τομέα των συστημάτων πληροφορικής για προσομοιώσεις και μέσω αυτών, έγινε προσομοίωση της μηχανής και της διαδικασίας ψύξης του νερού και βρέθηκε ο τέλειος τρόπος παραγωγής τεχνητού χιονιού.
Επίσης, ο CERN διαθέτει 15 πλατφόρμες τεχνολογιών επικοινωνιών και πληροφορικής σε ανοιχτό κώδικα και εκατοντάδες αίθουσες συνεδρίων και συναντήσεων. Έτσι, αναπτύχθηκε σύστημα για προγραμματισμό εκδηλώσεων και τηλεδιασκέψεων, αποθήκευση αρχείων, κτλ, "το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιηθεί από μια εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων" ανέφερε.
Αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στη θερμοκοιτίδα, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο τετραετούς σύμβασης μεταξύ του CERN και της “Τεχνόπολης”, γίνονται δεκτές εδώ και μήνες (και θα εξακολουθήσουν να γίνονται δεκτές καθόλη τη διάρκεια της σύμβασης).
Η πρώτη αξιολόγηση αιτήσεων επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ.Ασημόπουλος, λόγω και των εξελίξεων των τελευταίων μηνών στην ελληνική οικονομία, μέχρι τότε είχε κατατεθεί μόνο μία αίτηση, οπότε το χρονοδιάγραμμα της πρώτης αξιολόγησης παρατάθηκε.
Σε ποιους απευθύνεται....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr